Selecteer de taal

sella

Deze wandeling gaat via de ruta del Riu rond Sella. Tijdens de wandeling passeer je bronnen, een watermolen, ga je langs de Rio Sella en kan je de diverse uitzichten bewonderen. Als er voldoende water is kan je genieten van diverse watervalletjes en op warme dagen wat afkoelen in piepkleine meertjes of aan de picknickzone Font Major.

Tags:
Cocoll

Met de PR-CV 465 als basis heeft deze avontuurlijke wandeling heel wat te bieden. Via de landingsbaan van Castell de Castells gaan we naar de top van de Cocoll, met 1.048 meter de op één na hoogste berg in de Marina Alta. Vandaar wandelen we naar de PR-CV 465. Dit is een cirkelvormige route door het Almadich-ravijn en het Ses Cordelleres gebergte met onderweg als hoogtepunten, de Penya Blanca-fontein, Els Corralls, een grot die dienst deed als schaapskooi, door de spectaculaire Paso del Badall en langs de Coveta de las Cabres.

Tags:
Catedral del senderismo

La Catedral del Senderismo, ook bekend als de route van de 6000 treden, is zonder twijfel de bekendste en meest representatieve route van La Vall de Laguar. Deze geweldige route doorkruist de ravijnen van Racons en l'Infern (de laatste twee keer) en loopt door de Juvées de Dalt en Juvées d'Enmig. Onderweg kan je kennismaken met een fascinerend landschap, rotsachtig en steil, uitgehouwen door de kracht van het water.

Tags:
La Presa de Isbert

Deze wandeling gaat van Fontilles, via een 100 meter lange tunnel naar de nutteloze dam, La Presa de Isbert. Daarna wandelen we langs de barranc de l’infern richting Ebro. Via de rivierbedding van de barranc de Fontilles en het melaatsencentrum van Fontilles keren we terug naar onze startplaats.

Tags:
de La Garguantua

Deze wandeling gaat van Senija naar de Cova de La Garguantua, de schuilplaats van de beroemde bandiet Josep de la Tona. Van de grot gaat het verder naar het Creu de Senija, met een mooi panoramisch uitzicht en rond Lliber terug naar Seija.

Tags:
Penta Fordada

Deze wandelroute gaat naar de Penya Foradà of Foradada op een hoogte van 737 meter boven de zeespiegel, een waar natuurwonder in de provincie Alicante. Aan deze stenen boog heb je een prachtig uitzicht op een groot deel van La Vall de Gallinera.

Tags:
Pasarela de la presa de Relleu

Wandeling naar de zeventiende-eeuwse dam van het stuwmeer van Relleu met een mooi aangelegde loopbrug door de kloof en langs het oude muilezelpad Cami de les Ripalmes of Cami de Fasamais dat uit de vergetelheid gehaald is.

Tags:
Verbeeck Roger — Wij deden deze prachtige wandeling op 13.3.2024. Wij merken op dat honden, mits aangelijnd, zijn toegelaten op de wandeling maar NIET op de pasarela zelf....
Peña Negra

Deze wandeling op de zuidelijke helling van de Sierra de Crevillent gaat door een dorre omgeving met roodachtige rotsformaties uit het Trias tijdperk. Verder wordt de Peña Negra site bezocht die gelinkt is aan de oude stad Herna. informatieborden geven een inzicht over deze eeuwenoude Iberische nederzetting. Onderweg kom je aan een gerestaureerde herdershut. Deze Xosses werden gebouwd met de zogenaamde droge steenconstructie techniek en zijn uitgeroepen tot Unesco werelderfgoed.

Tags:
Coll de Rates

Deze wandeling gaat van Parcent via de Camí de les Revoltes naar de Coll de Rates. Na het plateau Tossal de Polupí kom je aan de grot Cova de Coloms. Je kan eventueel heen en terug naar de Casa de la Neu, een enorme ijsput. De 150 extra hoogtemeters zijn zeker de moeite waard. Wat verder passeer je de bron Font de la Foia en wandel je door de Sierra del Carrascal terug naar het vertrekpunt.

Tags:
Puig Campana

De wandeling gaat van Finistrat naar de top van de Puig Campana op een hoogte van 1406 meter, op de top heb je een mooi uitzicht naar alle vier de windstreken. Deze ongelooflijke berg valt op door zijn merkwaardige conische vorm en ook door een enorm geërodeerd gat in het bovenste deel. Je kan de wandeling inkorten tot 12 km als je niet naar de top gaat.

Tags:
Peñón de Ifach

De Peñón de Ifach is het symbool van de Costa Blanca. Deze kalkrots is 332 meter hoog en een kilometer lang. De rots is verbonden met het land door een smalle landengte, het gevolg van een aardverschuiving van de nabijgelegen Sierra de Oltà. Op de top heb je prachtige uitzichten over de indrukwekkende kustlijn van de Costa Blanca. Je kunt kilometers ver kijken, tot aan Moraira en op heldere dagen kun je vanaf de top van de Ifach zelfs Ibiza zien liggen.

Tags:
Sierra de Bernia

De wandeling gaat naar de top van de Bernia vanwaar je een prachtig uitzicht hebt op de omgeving. Je komt ook nog aan de ruïnes van het fort van Bernia en gaat door een eeuwenoude tunnel waar je een vijftiental meter op handen en voeten moet kruipen.

Tags:
Verbeeck Roger — De parking ligt langs de CV749 tussen Pinos en Xalo. Wij raden aan de wandeling in wijzerzin te doen. Dus anders dan beschreven. Het laatste stuk voor de tunnel is erg steil en moet er over rotsen geklommen worden. Ons lijkt het minder moeilijk en veiliger dit stuk klimmend dan dalend te doen. De to......
Vuelta d'Olta

Deze wandeling door de heuvels van de Sierra de Oltà gaat rondom de Olta, een bergje in de omgeving van Calpe. Onderweg heb je mooie vergezichten op de Puig Campana, de indrukwekkende Bernia, de Montgo en de bekende Peñón de Ifach.

Tags:
Roger — Wij deden deze wandeling met schitterende uitzichten op 28.2.2024. Wij vertrokken naar links via de Ermita (hier zijn toiletten).Het laatste stuk is erg steil naar beneden en is het voorzichtig zijn op de losse keien en gladde rotsen. Deze wandeling, vlakbij Calpé, bewijst dat Calpé meer is dan stra......