Selecteer de taal

Puig Campana

  • Wandelroute van: Eric Dengler

Puig Campana

De wandeling gaat van Finistrat naar de top van de Puig Campana op een hoogte van 1406 meter, op de top heb je een mooi uitzicht naar alle vier de windstreken. Deze ongelooflijke berg valt op door zijn merkwaardige conische vorm en ook door een enorm geërodeerd gat in het bovenste deel. Je kan de wandeling inkorten tot 12 km als je niet naar de top gaat.

Afstand: 16 km.

Tijd: 5u00.

Graad: Zwaar.

Type: Rondwandeling.

Gps Track: Ja.

Routebeschrijving: Ja.

Rolwagen: Niet geschikt.

Hond: Aangelijnd toegelaten.

Totale stijging: 1000 meter.

Aard: 99% onverhard.

Markering: PR-CV 289 | Geel-Wit streepje.

Wandelschoenen aanbevolen.

Advertentie.

Naar een iconische berg.

Van Font de Moli net boven Finestraat wandel je met de klok mee via de flanken van de Puig Campana, op een smal gestaag klimmend wandelpad richting Coll de Pouet. Onderweg is het puur genieten van de vergezichten naar het binnenland zoals op de Aitana. Onderweg volg je steeds de geel-witte markering tot aan de afslag rechts naar de top. Dit is eerst nog een brede wandelweg maar dan begint het stijgende (soms zeer steile) wandelpad naar de top. Op de top kan je genieten van de mooie uitzichten naar de vier windstreken. Je gaat langs dezelfde weg terug naar beneden te gaan tot aan de afslag. Hier vervolg je de route naar rechts langs de flank. Onderweg passeer je eerst links nog een grot, Cova del Cremat genaamd en wat verder rechts een vervallen grotwoning. Dan volgt nog een pittige afdaling en een stukje bospad tot aan het vertrekpunt.

Puig Campana

Download PDF voor routebeschrijving.

Verkorting: Je kan de wandelroute ook doen zonder de beklimming naar de top van Puig Campana, de route is dan 12 km en heeft een gemiddelde moeilijkheidsgraad met een totale stijging van 550 meter.

Kaart & Poi's.

POI 1 - Puig Campana.

De Puig Campana is een berg die deel uitmaakt van het Prebaetic System in het zuidoosten van Spanje. Met een hoogte van 1.406 meter is het de op een na hoogste berg van de provincie Alicante. Puig Campana ligt in de gemeente Finestrat op slechts 10 km van de Middellandse Zeekust net boven Benidorm. Deze ongelooflijke berg valt op door zijn merkwaardige conische vorm, en ook door een enorm gat in het bovenste deel van Puig Campana. De top kan eventueel bereikt worden via de voorzijde (de befaamde/beruchte verticale kilometer). Op 3.6 km worden dan de 1020 hoogtemeters overwonnen, maar wij opteren voor de minder zware wandeling langs de achterzijde.

Geen extra informatie.