Selecteer de taal

Sierra de Bernia

  • Wandelroute van: Eric Dengler

Sierra de Bernia

De wandeling gaat naar de top van de Bernia vanwaar je een prachtig uitzicht hebt op de omgeving. Je komt ook nog aan de ruïnes van het fort van Bernia en gaat door een eeuwenoude tunnel waar je een vijftiental meter op handen en voeten moet kruipen.

Afstand: 10.5 km.

Tijd: 4u00.

Graad: Zwaar.

Type: Rondwandeling.

Gps Track: Ja.

Routebeschrijving: Ja.

Rolwagen: Niet geschikt.

Hond: Aangelijnd toegelaten.

Totale stijging: 850 meter.

Aard: Overwegend onverhard.

Markering: PR CV7 Wit - Geel en Rood.

Wandelschoenen aanbevolen.

Advertentie.

Fort van Bernia.

De wandeling gaat door de Sierra de Bernia, een kleine bergketen, naar de top van de Bernia op een hoogte van 1126 meter. Over een brede wandelweg en een pad wandel je naar de ruïnes van het fort van Bernia. Van het fort begin je aan de zware beklimming van de Bernia. Eerst klim je over grindstenen om daarna over de kam en een gezekerde passage over rotsen te klauteren. Daarna volgt nog een rotsmuur van twee meter hoog, eens je die overwonnen hebt, volg je het rotspad tot op de top. Je daalt af langs dezelfde route naar het fort. Van het fort wandel je naar de forat de Bernia. Dit is een 20 meter lange tunnel die gedurende eeuwen is uitgegraven door water. De tunnel gaat dwars door het gebergte maar je ziet altijd licht aan de andere zijde. Een vijftiental meter zal je op handen en voeten moeten kruipen. Aan de tunnel heb je een prachtig uitzicht op de skyline van Benidorm, de Puig Campana en de Aitana. Aan de andere zijde kijk je uit op de Montgo. Voorbij de tunnel daal je via een pad af tot aan de bron van Bernia om daarna over een brede wandelweg terug het vertrekpunt te bereiken.

Sierra de Bernia

De wandeling kan ingekort worden tot 8.5 km als je niet naar de top gaat.

Op de kam kan het hard waaien en op de top kan het weer vlug omslaan naar bewolkt en mistig.

Kaart & Poi's.

POI 1 - Fort van Bernia.

Het Fort van Bernia is gelegen op de zuidelijke helling van de Sierra de Bernia in de gemeente Calossa d’En Sarrià. Het fort is gebouwd in 1562 maar werd alweer gesloopt in 1613, vooral wegens de onpraktische ligging. Thans rest nog slechts een ruïne. Opvallend zijn enkele bewaarde dakgewelven van de voormalige manschappenverblijven.

Geen extra informatie.