Selecteer de taal

De baai van Cala Llebeig

  • Wandelroute van: Eric Dengler

Cala Llebeig

De wandeling gaat van Moraira via de Barranco de La Viuda naar de baai van Cala Llebeig. Van de baai wandel je verder over het kustpad langs de kliffen naar de Cova dels Arcs en Cala Moraig.

Afstand: 9 km.

Tijd: 3u30.

Graad: Gemiddeld.

Type: Rondwandeling.

Gps Track: Ja.

Routebeschrijving: Ja.

Rolwagen: Niet geschikt.

Hond: Aangelijnd toegelaten.

Totale stijging: 559 meter.

Aard: Verhard en onverhard.

Markering: Gedeeltelijk SL - CV50 - Wit-Groen.

Wandelschoenen aanbevolen.

Advertentie.

Cala Moraig.

Van het vertrekpunt dalen we langs de Barranco de La Viuda, een rotsachtige rivierbedding, naar de Cala Llebeig. De Cala Llebeig is een kleine baai die, vanwege de ligging tussen kliffen, een frequente schuilplaats voor piratenschepen en smokkelaars was. Tijdens de negentiende eeuw werd de baai een toevluchtsoord voor vissers, die er hun hutten bouwden, om hun gereedschap op te slaan. 
Vandaar klimmen we een klein stuk en via een wandelweg langs de kliffen wandelen we naar de Cova dels Arcs en Cala Moraig. Cova dels Arcs ligt aan een van de mooiste stukken van de kustlijn. Deze indrukwekkende karstformatie is gevormd in de loop van een duizelingwekkende 60.000 jaar. Het landschap is hier werkelijk adembenemend mooi. Cala Moraig is een strand van ongeveer 300 meter lang, gevormd door grind en met kristalhelder water en is de belangrijkste baai van Benitatxell. Het ligt op een uitzonderlijke plek, omringd door kliffen en vegetatie, verborgen achter het Puig Llorença-massief. Via de urbanisatie Cumbre del Sol, waar we de pijlen naar Cala Llebeg volgen, en de Barranco la Garsiva bereiken we terug het vertrekpunt.

Cala Llebeig

Download PDF voor routebeschrijving.

Aangezien we via droge rivierbeddingen wandelen is het niet aangeraden deze wandeling tijdens of net na een regenbui te doen.

Kaart & Poi's.