Selecteer de taal

Peñón de Ifach

  • Wandelroute van: Eric Dengler

Penon de Ifach

De Peñón de Ifach is het symbool van de Costa Blanca. Deze kalkrots is 332 meter hoog en een kilometer lang. De rots is verbonden met het land door een smalle landengte, het gevolg van een aardverschuiving van de nabijgelegen Sierra de Oltà. Op de top heb je prachtige uitzichten over de indrukwekkende kustlijn van de Costa Blanca. Je kunt kilometers ver kijken, tot aan Moraira en op heldere dagen kun je vanaf de top van de Ifach zelfs Ibiza zien liggen.

Afstand: 5 km.

Tijd: 3u00.

Graad: Gemiddeld.

Type: Heen en terug.

Gps Track: Ja.

Routebeschrijving: Nee.

Rolwagen: Niet geschikt.

Hond: Aangelijnd toegelaten.

Totale stijging: 380 meter.

Aard: Verhard en onverhard.

Markering: Rood

Wandelschoenen aanbevolen.

Advertentie.

Mirador de Carabiners.

Je gaat eerst langs oude Iberische ruïnes uit de 4de eeuw vóór Christus om daarna uit te komen aan het bezoekerscentrum. Van het centrum wandel je over een zigzaggend betegeld pad tot aan de tunnel. In de tunnel zijn de stenen vaak glad, er zijn kettingen aan de zijkant opgehangen om je te ondersteunen. Na de tunnel wandel je eerst via de achterzijde van de rots naar het uitzichtpunt mirador de Carabiners. Je keert terug en gaat daarna via een smal steil wandelpad naar de top van de Peñón de Ifach. Je keert terug via dezelfde route van de heenweg.

Penon de Ifach

Download PDF voor routebeschrijving.

Wegens coronamaatregelen mogen er max 300 personen de berg op. Een reservatie kan via deze link www.gva.es. Op de website klik je op “tramitar telematicament”.

Kaart & Poi's.