Selecteer de taal

Naar de top van de Cocoll

  • Wandelroute van: Eric Dengler

Cocoll

Met de PR-CV 465 als basis heeft deze avontuurlijke wandeling heel wat te bieden. Via de landingsbaan van Castell de Castells gaan we naar de top van de Cocoll, met 1.048 meter de op één na hoogste berg in de Marina Alta. Vandaar wandelen we naar de PR-CV 465. Dit is een cirkelvormige route door het Almadich-ravijn en het Ses Cordelleres gebergte met onderweg als hoogtepunten, de Penya Blanca-fontein, Els Corralls, een grot die dienst deed als schaapskooi, door de spectaculaire Paso del Badall en langs de Coveta de las Cabres.

Afstand: 15 km

Tijd: 6u00.

Graad: Zwaar.

Type: Rondwandeling.

Gps Track: Ja.

Routebeschrijving: Ja.

Rolwagen: Niet geschikt.

Hond: Niet aangeraden wegens klimijzers en kettingen onderweg.

Totale stijging: 1100 meter.

Aard: Overwegend onverhard.

Markering: Gedeeltelijk Wit - Geel | PR CV-465

Advertentie.

Dwars door de Paso del Badall.

De Paso del Badall is een spectaculaire kloof, die moet overwonnen worden met behulp van kettingen en klimijzers in de wand, je moet kruipen onder een laag plafond en ten slotte bereik je door een smalle spleet het einde van de doorgang. Deze kloof is echter niet gevaarlijk en is als wandelaar te doen, maar kan een probleem vormen voor mensen met claustrofobie. Ook met honden is het niet evident aangezien je soms met behulp van klimijzers en kettingen naar boven moet geraken. Op de terugweg passeren we nog de Cova de Dalt. Deze grot dateert uit de neolitische periode (nieuwe steentijd) 4000-2500 voor Christus en zijn er diverse verwijzingen naar bewoning gevonden. De opening van de grot is groot, en ze bestaat uit 1 grote kamer en een kleine verdoken kamer rechts. Thans wordt ze regelmatig gebruikt door de geitenhoeders.

Paso del Badall

Download PDF voor kaart en routebeschrijving.

Technische passage: Via kettingen en klimijzers naar boven klauteren tot in een grot, waar we onder een laag plafond moeten doorkruipen. En wat verder is er een smalle spleet waar we ons moeten doorwurmen.

Kaart & Poi's.