Selecteer de taal

De kloof van Entremon

De wandeling door de kloof van Entremon gaat over een smal panoramapad hoog boven de Rio Cinca. Onderweg heb je prachtige zichten op de kloof en de omliggende bergen. De route gaat tot aan het stuwmeer van Mediano. Vanop de stuwdam zie je de Iglesia De La Asunción. Dit kerkje staat normaal voor tweederde onder water maar met de aanhoudende droogte staat het nu weer helemaal boven water.

Tags:
Gargantes de Escuain

De kloof van Esquain is op zich is al spectaculair maar deze wandeling heeft een ander doel. De route brengt je naar de observatiehut van Aves waar je van relatief kortbij kan zien hoe gieren worden gevoerd. Vale gieren en lammergieren komen er letterlijk en figuurlijk uit de lucht gevallen. Naast dit spektakel kan je ook genieten van de mooie omgeving tijdens de wandeling.

De vallei van Bujaruelo

Deze avontuurlijke gps wandeling leidt je door de mooie vallei van Bujaruelo langs de oevers van de Rio Ara. Als we via een mooi bruggetje de Ara oversteken begint het avontuur. We betreden de wildernis, eerst gaat het steil omhoog door een bos om daarna rond enkele ravijnen te wandelen. De afdaling gaat dan richting de prachtige vallei van Otal tot je uitkomt aan de Otal rivier. Het derde gedeelte is dan weer rustig kuieren op een onverharde weg en een goed pad richting vertrekpunt. Kortom een wandeling met twee gezichten.

Pasarelas del Vero

Niettegenstaande je deze prachtige wandeling nooit alleen zal doen is het een must do als je in de omgeving van Alquézar bent. Je daalt af in de kloof tussen de Peña Castibián links en Muros de la Colegiata rechts tot aan de Rio Vero. Eens aan de rivierbedding moet je zeker naar de Cueva de Picamartillo gaan, deze immense grot ligt tegenover de Barranco de Fuente. Daarna gaat het verder door de kloof via verschillende spectaculaire metalen loopbruggen om uit te komen op een mooi uitzicht platform.

Peña Falconera

Vanuit het dorpje Morrano wandel je eerst door een mozaïek van eiken, amandelbomen en akkers. Daarna gaat het verder door een dennenbos naar de bekende rotsformatie Huevo de Morrano. Hier zal vooral de Peña Falconera opvallen door zijn afgeronde vorm, deze monoliet bestaat uit een mengsel van zand en conglomeraat die door erosie zijn vorm heeft gekregen. In de rotswanden van de Huevo de Morrano zal je zeker nesten van vale gieren kunnen ontdekken. Ook de zeldzame lammergier kan je hier soms spotten.

De bron van de Tamara

Deze wandelroute heeft zoveel verschillende facetten dat je ogen tekort komt. Van Salto de Bierge volg je de vallei van de rivier Alacanadre langs een panoramapad. Onderweg heb je een mooi uitzichtpunt op de rotsformatie El Huevo waar de Peña Falconera het meest opvalt. Deze rots is als het ware de bewaker van de spectaculaire kloof. Je komt langs de bron van El Puntillo en daarna daal je af tot aan de oever van de rivier waar je een turquoise 'lagune' wacht. Je steekt de rivier over via stapstenen om zo uit te komen bij de bron van de Tamara aan een mooie picknick plaats. Met wat geluk zie je hoog boven je wilde geiten op de flanken van de kam balanceren.

Roger — Schitterende heen/terug wandeling. Erg gevariëerd met schitterende uitzichten op onderandere de Pena Falconnera en de canyon van de rivier Alcanadre. Beneden staken we de rivier over en genoten we in het kleine paradijsje, vlak naast de Fuente de la Tamara, van onze pin-nic....
Alquézar - Asque

Deze wandeling vertrekt in het schilderachtig dorpje Alquézar vanwaar je afdaalt tot in de mooie kloof van de Rio Vero. Vanuit de kloof gaat het richting het gehucht Asque, onderweg heb je prachtige uitzichten op Alquézar en wandel je langs olijf- en amandelgaarden. Van het gehucht gaat het terug in de richting van de Rio Vero, maar voordat je die bereikt moet je eerst nog door een smalle kloof in de bedding van een kleine rivier. Je steekt via een oude brug de Rio Vero over om na een pittige klim terug Alquézar te bereiken.

Faja Racón

De meeste mensen doen in de vallei van Ordesa de populaire wandeling naar de Faja de Pelay en refugio Goriz. Deze wandeling is minder gekend maar ook een echte aanrader. Tijdens deze wandeling ga je over het 'terras' van Racón dat aan de noordzijde van het Valle de Ordesa ligt. De vergezichten op de keteldalen van Cotatuero en Carriato zijn adembenemend.