Selecteer de taal

Faja Racón

  • Wandelroute van: TrailExplorer

Faja Racon

De meeste mensen doen in de vallei van Ordesa de populaire wandeling naar de Faja de Pelay en refugio Goriz. Deze wandeling is minder gekend maar ook een echte aanrader. Tijdens deze wandeling ga je over het 'terras' van Racón dat aan de noordzijde van het Valle de Ordesa ligt. De vergezichten op de keteldalen van Cotatuero en Carriato zijn adembenemend.

Afstand: 10 km.

Tijd: 3u30.

Graad: Gemiddeld.

Type: Rondwandeling.

Gps Track: Ja.

Routebeschrijving: Ja.

Rolwagen: Niet geschikt.

Hond: Aangelijnd toegelaten.

Totale stijging: 632 meter.

Aard: 98% onverhard.

Markering: Bordjes.

Wandelschoenen aanbevolen.

Advertentie.

Nationaal park Ordesa y Monte Perdido.

De meeste mensen doen de wandeling in de andere richting maar het is aan te raden om ze in de richting te doen zoals in onze routebeschrijving staat beschreven. De reden is dat de klim langs de andere zijde vrij pittig is en dat het pad vrij uitgehold werd door de vele wandelaars. De klim langs de andere zijde is geleidelijker en gaat door een groot beukenbos waar je voldoende schaduw hebt. De richting beïnvloed geenzins de mooie vergezichten. Je vertrekt op het einde van de parking aan het informatiehuisje en gaat naar de Virgen de Pilar. Hier buig je af en wandel je door een beukenbos in de richting van de waterval van Cotatuero. Vanaf hier begint het 'terras' van Racón en geeft de vallei zijn geheimen prijs. Soms is er op het pad enige tredzekerheid nodig, zonder dat het ergens gevaarlijk wordt. Daarom het advies: Kijken = stoppen. Op het einde van het panoramapad, als de Tozal de Mallo in zicht komt, begin je aan de steile afdaling. Het laatste stuk gaat over asfalt terug naar de parking waar je op het terras kan genieten van een natje en droogje.

Faja Racon

Download PDF voor routebeschrijving.

Niet aan te raden voor mensen met hoogtevrees.

Als er nog sneeuwvelden aanwezig zijn is deze wandeling ronduit gevaarlijk!

Kaart & Poi's.

POI 1 - Nationaal Park Ordesa y Monte Perdido.

Het Nationale Park Ordesa y Monte Perdido is het oudste nationale park van Spanje. In 1918 werd de vallei van Ordesa aangewezen als nationaal park. In 1982 werd het gebied van 2100 ha uitgebreid tot 15.608 ha en kreeg het ook een nieuwe naam ‘Parque Nacional de Ordesa y Monte Perdido’. Het park bevat enkele reusachtige canyons: Ordesa, Añisclo, Escuain en Pineta. Van een grootte die men nergens elders in Europa aantreft. Het park heeft een hoogteverschil van 2.600 meter, vanaf 750 meter in Añisclo tot de 3.355 meter op de Monte Perdido. Dit is de 3e hoogste top van de Spaanse Pyreneeën waar Ordesa onderdeel van uitmaakt. Sinds 1997 valt het park ook onder de Unesco werelderfgoed.

Geen extra informatie.