Selecteer de taal

Faja Canarellos

  • Wandelroute van: TrailExplorer

Faja Canarellos

Deze route gaat door een beukenbos naar de waterval van Cuatuero, daarna stijg je verder naar de wanden van de Pico Francata vanwaar de Faja Canarellos begint. De panorama's op de keteldalen zijn ronduit schitterend. Na de afdaling krijg je nog een mooi extraatje met de watervallen van de Rio Arazas.

Afstand: 10 km.

Tijd: 3u30.

Graad: Gemiddeld.

Type: Rondwandeling.

Gps Track: Ja.

Routebeschrijving: Ja.

Rolwagen: Niet geschikt.

Hond: Aangelijnd toegelaten.

Totale stijging: 370 meter.

Aard: 100% onverhard.

Markering: Bordjes.

Wandelschoenen aanbevolen.

Advertentie.

Nationaal park Ordesa y Monte Perdido.

Je vertrekt op het einde van de parking aan het informatiehuisje en gaat naar de Virgen de Pilar. Hier buig je af en wandel je door een beukenbos in de richting van de waterval van Cotatuero. Hier steek je het brugje over en begint de klim naar de Faja Canarellos, een panoramapad in de rotsmuur van Tobacor. De afdaling gaat door het bos en eens je beneden bent wandel je verder in de richting van van de Rio Arazas met achtereenvolgend de watervallen van Estrecho, Cueva en Arripas.

Faja Canarellos

Download PDF voor routebeschrijving.

Niet aan te raden voor mensen met hoogtevrees.

Als er nog sneeuwvelden aanwezig zijn is deze wandeling ronduit gevaarlijk!

Kaart & Poi's.

POI 1 - Nationaal Park Ordesa y Monte Perdido.

Het Nationale Park Ordesa y Monte Perdido is het oudste nationale park van Spanje. In 1918 werd de vallei van Ordesa aangewezen als nationaal park. In 1982 werd het gebied van 2100 ha uitgebreid tot 15.608 ha en kreeg het ook een nieuwe naam ‘Parque Nacional de Ordesa y Monte Perdido’. Het park bevat enkele reusachtige canyons: Ordesa, Añisclo, Escuain en Pineta. Van een grootte die men nergens elders in Europa aantreft. Het park heeft een hoogteverschil van 2.600 meter, vanaf 750 meter in Añisclo tot de 3.355 meter op de Monte Perdido. Dit is de 3e hoogste top van de Spaanse Pyreneeën waar Ordesa onderdeel van uitmaakt. Sinds 1997 valt het park ook onder de Unesco werelderfgoed.

Geen extra informatie.