Selecteer de taal

Pasarelas del Vero

  • Wandelroute van: TrailExplorer

Pasarelas de Vero

Niettegenstaande je deze prachtige wandeling nooit alleen zal doen is het een must do als je in de omgeving van Alquézar bent. Je daalt af in de kloof tussen de Peña Castibián links en Muros de la Colegiata rechts tot aan de Rio Vero. Eens aan de rivierbedding moet je zeker naar de Cueva de Picamartillo gaan, deze immense grot ligt tegenover de Barranco de Fuente. Daarna gaat het verder door de kloof via verschillende spectaculaire metalen loopbruggen om uit te komen op een mooi uitzicht platform.

Afstand: 2 km.

Tijd: 1u30.

Graad: Gemiddeld.

Type: Rondwandeling.

Gps Track: Ja.

Routebeschrijving: Ja.

Rolwagen: Niet geschikt.

Hond: Niet toegelaten.

Totale stijging: 171 meter.

Aard: 100% onverhard.

Markering: Bordjes.

Wandelschoenen aanbevolen.

Advertentie.

Pasarelas de Alquézar.

Aan het vertrekpunt gaat het meteen steil naar beneden en daal je af in de kloof tussen de Peña Castibián links en Muros de la Colegiata rechts. Eens je beneden bent en de oevers van de Rio Vero bereikt staat links een aanduiding naar de Cueva de Picamartillo. Deze grot ligt tegenover de Barranco de Fuente en is zeker een ommetje waard. Aan de grot kan je ook even genieten van een kiezelstrand en eventueel wat pootje baden (leuk voor de kinderen). Je gaat terug naar het pad en volgt nu de Rio Vero stroomafwaarts via verschillende metalen loopbruggen hoog boven de rivier. Je komt aan de oude dam en, na weer een nieuw stukje metalen loopbrug, de oude waterkrachtcentrale van Alquézar. Een meertje van diepblauw turquoise nodigt u uit om verkoeling te zoeken en uit te rusten. Daarna gaat het verder in de richting van een mooi uitzichtplatform, vandaar kan je nog eens terugkijken op de route die je gevolgd hebt. Van het uitzichtplatform neem je rechts de brede onverharde weg die stijgt naar Alquézar. Eens boven kan je op een kleine parking je helm achterlaten in een grote vergaarbak.

Pasarelas de Vero

Download PDF voor routebeschrijving.

Niet aan te raden voor mensen met hoogtevrees.

Aan het vertrekpunt moet je een helm afhalen en een ticket kopen. Je kan de helm achterlaten op het einde van de wandeling zodat je niet helemaal terug naar het vertrekpunt moet gaan. Je kan tickets online bestellen.

Kaart & Poi's.

POI 1 - De kloof van de Rio Vero.

Gelegen tussen de plaatsen Lecina en Alquézar holt de Vero-rivier prachtige kloven vol schuilplaatsen en spelonken uit tussen de kalkrotsen waar hij doorheen stroomt. Deze zijn het gevolg van het proces waarbij kalksteen wordt opgelost door het toegestroomde water dat door de breuklijnen van het gebied stroomt.

Pasarelas de Alquézar.
www.pasarelasdealquezar.com