Selecteer de taal

Alquézar - Asque

  • Wandelroute van: TrailExplorer

Alquézar

Deze wandeling vertrekt in het schilderachtig dorpje Alquézar vanwaar je afdaalt tot in de mooie kloof van de Rio Vero. Vanuit de kloof gaat het richting het gehucht Asque, onderweg heb je prachtige uitzichten op Alquézar en wandel je langs olijf- en amandelgaarden. Van het gehucht gaat het terug in de richting van de Rio Vero, maar voordat je die bereikt moet je eerst nog door een smalle kloof in de bedding van een kleine rivier. Je steekt via een oude brug de Rio Vero over om na een pittige klim terug Alquézar te bereiken.

Afstand: 10 km.

Tijd: 3u00.

Graad: Gemiddeld.

Type: Rondwandeling.

Gps Track: Ja.

Routebeschrijving: Ja.

Rolwagen: Niet geschikt.

Hond: Aangelijnd toegelaten.

Totale stijging: 436 meter.

Aard: 98% onverhard.

Markering: Bordjes.

Wandelschoenen aanbevolen.

Advertentie.

De kloof van de Rio Vero.

De route daalt van het dorp Alquézar naar de Rio Vero, onderweg kom je het laatste uitzichtpunt van de Ruta de las Pasarelas tegen. Na het uitzichtpunt bereik je een oude middeleeuwse brug en steek je de Rio Vero over. Nu gaat het pad terug omhoog uit de kloof. Eens boven volg je een brede onverharde weg in de richting van het gehucht Asque. Onderweg heb je enkele mooie uitzichten op Alquézar en kan je langs de andere zijde genieten van de talrijke olijf- en amandelboomgaarden. De oude olijfbomen zullen zeker opvallen. Aan de kerk van Asque kan je even verpauzen om daarna via een brede onverharde weg terug in de richting van de Rio Vero te gaan. Onderweg staat een gerestaureerde herdershut. Vandaar begin je terug af te dalen in de kloof en kom je uit op een klein riviertje, je moet de bedding van dit riviertje volgen door een zeer mooie smalle kloof om uit te komen aan de Rio Vero. Via een tweede oude middeleeuwse brug bereik je de overzijde en begin je aan een pittige klim om terug uit te komen in Alquézar.

Alquézar

Download PDF voor routebeschrijving.

Na hevige regenval kan er veel water staan in het kleine riviertje, voorzie waterdicht schoeisel.

Kaart & Poi's.

POI 1 - De kloof van de Rio Vero.

Gelegen tussen de plaatsen Lecina en Alquézar holt de Vero-rivier prachtige kloven vol schuilplaatsen en spelonken uit tussen de kalkrotsen waar hij doorheen stroomt. Deze zijn het gevolg van het proces waarbij kalksteen wordt opgelost door het toegestroomde water dat door de breuklijnen van het gebied stroomt.

Tourismo Somontano.
www.turismosomontano.es