Selecteer de taal

Portal Cunarda

  • Wandelroute van: TrailExplorer

Portal Cunarda

Deze wandelroute gaat van het kleine dorpje Colungo door de ruige Barranco Arruellos naar het natuurlijke 'venster' Portal Cunarda. Onderweg heb je prachtige uitzichten op de diepe canyons en de hoogste toppen van het Ordesa y Monte Perdido natuurpark in de Pyreneeën.

Afstand: 12 km.

Tijd: 4u00.

Graad: Gemiddeld.

Type: Rondwandeling.

Gps Track: Ja.

Routebeschrijving: Ja.

Rolwagen: Niet geschikt.

Hond: Aangelijnd toegelaten.

Totale stijging: 568 meter.

Aard: 100% onverhard.

Markering: Houten paaltjes met wit vierkant en bordjes.

Wandelschoenen aanbevolen.

Advertentie.

Barranco Arruellos.

Van het dorp gaat het eerst langs een oud ossenpad tot aan de A-2205, nadat je die bent overgestoken wandel je verder op een brede onverharde weg tot aan een kruising die staat aangeduid. Het pad gaat nu verder door een bos en daalt af in de Barranco Arruellos. In de ruige vallei gaat het terug steil naar boven tot aan een volgende aangeduide kruising. Hier wandel je heen en weer tot aan de Portal Cunarda. Om helemaal tot het venster te gaan heb je de laatste meters handen en voeten nodig maar het is geen noodzaak om dit natuurfenomeen te bekijken. Je keert terug tot aan de laatste kruising en gaat nu rechtdoor tot aan een brede onverharde weg. Hier sla je rechtsaf en blijft de onverharde weg volgen tot je weer uitkomt aan de eerste kruising. Vandaar gaat het via dezelfde weg terug naar het vertrekpunt.

Portal Cunarda

Download PDF voor routebeschrijving.

De laatste meters zijn niet aan te raden voor mensen met hoogtevrees maar zij kunnen evengoed genieten van de Portal Cunardo.

Kaart & Poi's.