Selecteer de taal

Naar de Großer Winterberg

  • Wandelroute van: TrailExplorer

Goldstein uitzicht

Bosrijke wandeling in het Nationaal park Saksisch Zwitserland door de vallei van de Großer Zschandbach en langs de uitzichtpunten op de Goldstein en de Kipphorn naar de Großer Winterberg.

Afstand: 12 km.

Tijd: 3u30.

Graad: Gemiddeld.

Type: Rondwandeling.

Gps Track: Ja.

Routebeschrijving: Nee.

Rolwagen: Niet geschikt.

Hond: Aangelijnd toegelaten.

Totale stijging: 390 meter.

Aard: 100% onverhard.

Markering: Geen.

Wandelschoenen aanbevolen.

Advertentie.

Goldstein en Kipphorn.

Van het vertrekpunt wandel je door de vallei van de Großer Zschandbach naar het Altes Zeughaus. Achter het gebouw kan je naar het uitzichtpunt Teichsteinblick gaan. Over een mooi bospad gaat het verder in de richting van het uitzichtpunt Golsteinaussicht. Hier heb je een mooi zicht op de Goldstein en het Lausitzgebergte. Aan de Katzenstein sla je af en wandel je naar het uitzichtpunt aan de Kipphorn vanwaar je een prachtig uitzicht hebt op de Elbe vallei. Het volgende doel is de Großer Winterberg op een hoogte van 556 meter. Op de beboste berg moet je geen mooie panorama’s verwachten want jammer genoeg is de uitkijktoren gesloten. Je kan er wel even pauzeren aan de kiosk met een hapje of drankje. De terugweg gaat door de vallei van de Kleine Zschandbach met hier en daar zicht op de grillige rotsformaties. Na een klein stukje langs de oever van de Kirnitzsch bereik je terug het vertrekpunt.

Saksisch Zwitserland

Download PDF voor kaart van de wandeling.

Kaart & Poi's.

POI 3 - Großer Winterberg.

Met zijn 556 meter ligt de hoogste berg van Saksisch Zwitserland op de rechteroever van de Elbe midden in de kernzone van het Nationaal Park Saksisch Zwitserland. Het bovenste deel van de Großer Winterberg bestaat uit basalt, dat bedekt is met een typisch beukenbos. De basis is gemaakt van hardstenen zandsteen. Het berghotel op de top werd tussen 1840 en 1846 in Zwitserse huisstijl gebouwd en staat op de monumentenlijst. Het restaurant is sinds eind 2016 gesloten. De historische ijskelder, die in 2002 werd gerenoveerd, wordt gebruikt als informatiecentrum voor het nationale park.

Geen extra informatie.