De wandeling brengt je naar de Prebischtor, de grootste zandsteenbrug van Europa. Op de site heb je tal van uitzichtpunten op het Elbezandsteengebergte van het Nationaal Park Boheems Zwitserland.
Afstand: 7 km.
Tijd: 2u00.
Graad: Gemiddeld.
Type: Heen en terug.
Gps Track: Ja.
Routebeschrijving: Ja.
Rolwagen: Niet geschikt.
Hond: Aangelijnd toegelaten.
Totale stijging: 280 meter.
Aard: Verhard en onverhard.
Markering: Rood.
Wandelschoenen aanbevolen.
Advertentie.
Falkennest.
Je vertrekt op de parking en gaat over een verharde weg tot aan de splitsing richting Prebischtor. Het brede pad stijgt gestaag door een bos. Jammer dat door de hevige bosbranden in 2022 de flanken van de heuvels helemaal zwart geblakerd zijn. Gelukkig zal de natuur zich ook hier weer herstellen. Na enkele haarspeldbochten bereik je de site. De toegang is niet gratis maar het is zeker de moeite waard om dit klein bedrag te betalen. Wat meteen opvalt is het Falkennest hotel uit 1881. Je kan de Prebischtor bezoeken en tal van uitzichtpunten rond de Prebischtor. Je keert terug via dezelfde route omdat de klassieke rondwandeling met als afsluiter een boottocht op de Kamnitzbach nog steeds gesloten is wegens de bosbranden van 2022.
Download PDF voor routebeschrijving en kaart.
Tijdens het seizoen zeer druk.
Toegang tot de site betalend.
POI 1 - Prebischtor.
De Prebischtor is een van de bekendste bezienswaardigheden in het Elbezandsteengebergte. Het wordt beschouwd als een symbool van het Nationaal Park Boheems Zwitserland. Wat de Basteibrug is voor Saksisch Zwitserland, is de Felsentor voor Boheems Zwitserland. Als grootste zandsteenbrug van Europa maakt hij indruk met een vrije hoogte van 16 meter, een overspanning van 26,5 meter en een boogbreedte van maximaal 8 meter. De indrukwekkende zandstenen rotsformatie staat in Tsjechië bekend als Pravčická brána. De naam “Prebischtor” komt uit de 19e eeuw, toen het aanvankelijk Das Thor am Prebischgrunde heette. De term “Prebisch” of “Priebsch” was een veldnaam in het gebied en komt van het Slavische stamwoord “pribi”, wat “groeien” betekent. De geschiedenis van de Prebischtor gaat terug tot 1826, toen er een herberg werd gebouwd. Later, in 1881, liet Prins Edmund von Clary-Altreiben op deze plek het Falkennest Hotel bouwen met 50 bedden.
Geen extra informatie.