Selecteer de taal

Obere Schleuse

  • Wandelroute van: TrailExplorer

Kirnitzsch

Grillige rotsformaties, tal van uitzichtpunten op het Elbsand gebergte en een speciale boottocht op de Kirnitsch zijn de ingrediënten van deze mooie wandeling in het Nationaal Park Sächsische Schweiz.

Afstand: 10 km.

Tijd: 3u30.

Graad: Gemiddeld.

Type: Rondwandeling.

Gps Track: Ja.

Routebeschrijving: Nee.

Rolwagen: Niet geschikt.

Hond: Aangelijnd toegelaten.

Totale stijging: 450 meter.

Aard: 99% onverhard.

Markering: Geen.

Wandelschoenen aanbevolen.

Advertentie.

Wandelen en varen.

Van het vertrekpunt wandel je door een mooi gemengd bos naar het eerste uitzichtpunt aan de Taubenstein. Je ziet hier beneden in het dal de Niedermühle liggen en in de verte Tsjechië. De route gaat verder door het bos en daarna volg je een tijdje de Kirnitzsch rivier tot aan de Obere Schleuse. Hier ga je aan boord van de typische bootjes en vaar je tussen de steile rotsformaties terwijl de bootsman verhalen verteld. Nadat je deze mooie boottocht achter de rug hebt wandel je verder in de richting van de Hermannseck. Om dit uitzichtpunt te bereiken met je door een smalle kloof met trappen, een beetje avontuur dus. Het uitzichtpunt is opgedragen aan hoofdboswachter Hermann Schlegel. Het stenen complex aan de Hermannseck werd al in 1866 gebouwd. Je gaat verder door het bos naar de Wolfsschlucht waar je door een natuurlijke tunnel gaat. Königsplatz is het volgende doel op de route, hier heb je een prachtig uitzicht op de grillige rotsformaties van de Eisensptize en Dreibrüderstein. Over een mooi bospad bereik je het laatste uitzichtpunt aan de Grünstelle.

saksisch zwitserland

Download PDF voor kaart van de wandeling.

De boottocht kan enkel gedaan worden van Pasen tot en met 31 oktober | Dagelijks van 9u30 tot 16u30. Buiten deze periode kan je het pad boven de rivier volgen tot aan de Hermannseck.

Kaart & Poi's.

POI 2 - Boottocht Obere Schleuse.

Waar de rivier Kirnitzsch midden in de kernzone van het nationale park diep in de rotsen is uitgesneden, vindt u een van de populairste excursiebestemmingen in Saksisch Zwitserland: de historische boottocht op de Obere Schleuse. De eerste zomerbezoekers werden al in 1879 naar de dam vervoerd, die aanvankelijk werd gebruikt voor het vervoer van hout op vlotten. Terwijl de bootjes vrijwel geruisloos over het heldere water glijden, kun je op de steile rotsformaties je fantasie de vrije loop laten: op de oevers kun je berggeesten, krokodillen, kikkers en schapen ontdekken. Zwavelkorstmossen bedekken de rotswanden en geven ze een bijna gouden gloed

Kahnfahrt auf der Oberen Schleuse.
www.entdecke-sachsen.de