Selecteer de taal

Wilhelminenwand

  • Wandelroute van: TrailExplorer

Marienfels

Een prachtige wandeling in Boheems Zwitserland die je naar drie uitzichtpunten Marienfelsen, Wilhelminenwand en Rudolfstein brengt. Verder gaat de route door het Purkartickýbos naar de ruïnes van rotskasteel Falkenstein.

Afstand: 9 km.

Tijd: 3u00.

Graad: Gemiddeld.

Type: Rondwandeling.

Gps Track: Ja.

Routebeschrijving: Ja.

Rolwagen: Niet geschikt.

Hond: Aangelijnd toegelaten.

Totale stijging: 469 meter.

Aard: 99% onverhard.

Markering: Zie PDF routebeschrijving.

Wandelschoenen aanbevolen.

Advertentie.

Boheems Zwitserland.

Aan het vertrekpunt zie je het houten huisje op de Marienfelsen al staan. Door bos klim je gestaag naar dit mooie uitzichtpunt op een hoogte van 428 meter. Je bereikt het uitzichtpunt via trappen en ladders. Het uitzicht op Boheems Zwitserland is werkelijk prachtig. Je daalt terug af en gaat naar het volgende uitzichtpunt, Wilhelminenwand. Op een hoogte van 439 meter kijk je uit op de Marienfels en weidse omgeving. De route gaat verder door het Purkartickýbos in de richting van het laatste uitzichtpunt, Rudolfstein. Om het uitkijkpunt te bereiken moet je wel wat ladders en uitgehouwen trappen in de rotsen overwinnen maar de beloning is dan ook de klim waard. Er staat ook een schuilhut. Langs de andere zijde daal je af en volgt verder een mooie onverharde bosweg tot aan het keerpunt, hier volg je een mooi bospad. Als laatste hoogtepunt klim je naar de ruïnes van de burcht Falkenstein. Informatieborden geven mooi weer waar welke vertrekken waren. Ook het uitzicht is daar zeker de moeite waard. Na een bezoek aan Falkenstein bereik je al snel terug het vertrekpunt.

Marienfels

Download PDF voor routebeschrijving en kaart.

Op deze route moet je diverse malen ladders en trappen nemen om de uitzichtpunten te bereiken, voor mensen met hoogtevrees zou dit een probleem kunnen zijn.

Tijdens het weekend kan het er zeer druk zijn.

Kaart & Poi's.

POI 1 - Mariina skála.

Maria's Rock of Marienfelsen is een zandstenen rotsachtige heuvel in Boheems Zwitserland. In 1856 liet Ferdinand Bonaventura, de 7e prins van Kinský, op de top een huisje bouwen dat dienst deed als observatorium voor brandweerkorpsen. In de negentiende eeuw kreeg de heuvel ook zijn huidige naam toen hij vernoemd werd naar Maria Anna Kinská, de vrouw van de eigenaar van het landgoed.

Geen extra informatie.

POI 2 - Vilemínina stěna.

De muur van Vilemín of Wilhelminenwand heette oorspronkelijk “Zwarte muur”. Deze naam is echter bijna vergeten. Later werd de wand vernoemd naar prinses Wilhelmine Kinsky, de vrouw van Rudolf Kinsky en maakt deel uit van de zandsteenrotsen van de Děčín-hooglanden.

Geen extra informatie.

POI 3 - Rudolfstein.

De Rudolfstein (484 m), ook Ostroh genoemd en vroeger "Hoher Stein", draagt sinds 1824 de naam van prins Rudolf Kinsky, die de rots destijds bezocht en er later een schuilplaats liet bouwen. Vanaf de rots heeft u een uniek panoramisch uitzicht over het landschap van Boheems Zwitserland.

Geen extra informatie.

POI 4 - Falkenstein.

Het rotskasteel Falkenštejn, ook wel bekend als Sokolí, ligt in Boheems Zwitserland nabij Jetřichovice. Er zijn nog maar een paar overblijfselen van het middeleeuwse rotskasteel over. Een grotere, gebeeldhouwde kamer en talrijke balkenlagers van de eerdere houten constructies zijn bewaard gebleven. Opmerkelijk is de waterput, die ooit 25 meter diep in een rotsspleet lag.

Geen extra informatie.