Selecteer de taal

Weifberg

  • Wandelroute van: TrailExplorer

Weifberg

Wandeling van het dorpje Hinterhermsdorf naar de uitkijktoren op de Weifberg en door een gemengd bos naar de prachtige vallei van de Weißach op de grens met Tsjechië.

Afstand: 11 km.

Tijd: 3u00.

Graad: Gemiddeld.

Type: Rondwandeling.

Gps Track: Ja.

Routebeschrijving: Nee.

Rolwagen: Niet geschikt.

Hond: Aangelijnd toegelaten.

Totale stijging: 377 meter.

Aard: 85% onverhard.

Markering: Geen.

Wandelschoenen aanbevolen.

Advertentie.

Vallei van de Weißach.

Na het verlaten van het dorp wandel je door een open landschap in de richting van de Weifberg. Hier staat de 37 meter hoge Weifbergtoren. Op de toren heb je een prachtig uitzicht op weidse omgeving. Na het bezoek aan de Weifberg wandel je door een open landschap langs het uitzichtpunt Kaltenbergblick in de richting van een gemengd bos. Uiteindelijk kom je uit in de mooie vallei van de Weißach. Je volgt het kronkelend riviertje langs de grens met TsjechIe. Als je geluk hebt dan kan je hier de Zwarte Ooievaar spotten. Je verlaat de vallei waar de Weißach in de Kirnitzsch vloeit. Over een onverharde weg wandel je nu in de richting van de Obere Mühle. Hier kan je even pauzeren en genieten van een hapje of drankje. Je gaat nog door een stukje bos om uit te komen in een open landschap. Juist voor het dorp kan je nog even heen en terug naar de Emmabank, een uitzichtpunt.

vallei van de Weißach

Download PDF voor kaart van de wandeling.

Kaart & Poi's.

POI 1 - Uitkijktoren Weifberg.

De bijzondere charme van het uitzicht vanaf de Weifbergtoren ligt in de afwisseling tussen de rotsformaties van het Elbezandsteengebergte voor de bergkam van het oostelijke Ertsgebergte en de kegelvormige bergen van het Boheemse Middengebergte en het Kreibitzergebergte. De Czorneboh begroet je vanuit het Lausitzgebergte in het noorden, de watertoren in het noordoosten, de Bismarkturm bij Neugersdorf en de Lausche in het oosten. Daarachter, tussen de Wolfsbergspitze en de Lausche, kunnen we bij goed zicht in het oosten het IJzergebergte en het Reuzengebergte zien. Rechts van de Lausche zie je zelfs de Jeschken-zendmast. In het zuidoosten ligt het Kreibitzergebergte, gedomineerd door de Tannenberg en Kaltenberg. De machtige Rosenberg verschijnt in het zuiden.

Weifberg.
www.hinterhermsdorf.de