Selecteer de taal

Het Purgatorio pad

Deze afwisseldende wandeling gaat eerst door de ruige Barranco de Enmedio om daarna in een meer open landschap te komen met enkele landhuizen die omringd zijn door amandel- en olijfgaarden. Het gedeelte waar je letterlijk over een oud irrigatiekanaal gaat biedt dan weer mooie uitzichten op de vlakte van Totana en Aledo. Via een mooi bospad kom je aan de recreatieve zone van Alquerias om daarna aan een stevige klim te beginnen met mooie uitzichten op de Sierra Espuna.

Barranco de las Brujas

Deze wandeling is ideaal om kennis te maken met de Sierra de Espuña. In het eerste gedeelte heb je een mooi uitzichtpunt op markante berg de Morón De Alhama, daarna gaat het door dennenbossen richting de Casa Leiva en La Perdiz. Het tweede gedeelte brengt je via het pad van de dinosaurussen in de mooie vallei van de Leiva naar de Barranco de las Brujas, de vallei van de heksen.

Barranco Blanco

Deze wandeling geeft je een goede indruk van hoe hard de lokale bevolking moest en moet werken om onder andere amandelen, vijgen en olijven te telen in dit onherbergzaam gebied. Het irrigatiekanaal La Noguera dat je volgt is hier een stille getuige van. Verder wandel je over de kam van de Llano del Pico met mooie uitzichten op de Sierra Espuña en op de Barranco de Gebas. Aan de tunnel, waar je tijdens de wandeling door gaat, is een verhaal verbonden.