Selecteer de taal

Het Purgatorio pad

  • Wandelroute van: TrailExplorer

Purgatorio pad

Deze afwisseldende wandeling gaat eerst door de ruige Barranco de Enmedio om daarna in een meer open landschap te komen met enkele landhuizen die omringd zijn door amandel- en olijfgaarden. Het gedeelte waar je letterlijk over een oud irrigatiekanaal gaat biedt dan weer mooie uitzichten op de vlakte van Totana en Aledo. Via een mooi bospad kom je aan de recreatieve zone van Alquerias om daarna aan een stevige klim te beginnen met mooie uitzichten op de Sierra Espuna.

Afstand: 12 km.

Tijd: 3u30.

Graad: Gemiddeld.

Type: Rondwandeling.

Gps Track: Ja.

Routebeschrijving: Ja.

Rolwagen: Niet geschikt.

Hond: Aangelijnd toegelaten.

Totale stijging: 353 meter.

Aard: Verhard en onverhard.

Markering: PR-MU 62.1 - PR-MU 62 en PR-MU 61: Wit-Geel.

Wandelschoenen aanbevolen.

Advertentie.

Het pad van het vagevuur.

De route begint op de Mirador del Collado del Pilon en gaat via een verbindingsstuk naar de vallei van Enmedio. Je daalt in de vallei af en komt uiteindelijk in een meer open landschap waar enkele huizen omringd zijn door amandel- en olijfgaarden. Nu gaat het een stukje over een verharde weg naar de Finca Caruana. Aan de Finca begint een korte klim naar een oud irrigatiekanaal. Je wandelt nu letterlijk op het kanaal en krijgt mooie vergezichten op de vlakte van Totana en Aledo. Aan een oude aquaduct volg je een mooi bospad in de richting van de recreatiezone van Alquerias. Hier volgt een stevige klim om via het Senda del Lentisco terug de Collado del Pilon te bereiken.

Purgatorio pad

Download PDF voor routebeschrijving.

Kaart & Poi's.

POI 1 - Aquaduct.

Het aquaduct Arco del Perdiguero in de buurt van de toegangsweg naar de Ermita de la Huerta werd gebruikt voor het transport van irrigatiewater.

Geen extra informatie.