Selecteer de taal

Pedro López pad

  • Wandelroute van: TrailExplorer

Pedro Lopez Pad

Deze mooie wandeling laat je kennismaken met de bekende Los Pozos de la Nieve, prachtige panorama's op de flank van de Pedro López en de Barranco de En medio. Als laatste krijg je nog een uitzonderlijk mooi uitzicht op de Morrón de Espuña gepresenteerd.

Afstand: 16 km.

Tijd: 5u00.

Graad: Zwaar.

Type: Rondwandeling.

Gps Track: Ja.

Routebeschrijving: Ja.

Rolwagen: Niet geschikt.

Hond: Aangelijnd toegelaten.

Totale stijging: 638 meter.

Aard: 100% onverhard.

Markering: PR-MU63 - Wit-Geel.

Wandelschoenen aanbevolen.

Advertentie.

Morrón de Espuña.

De wandeling vertrekt aan het ijzeren hek aan de Mirador del Collado Mangueta en gaat via verschillende Pozos de la Nieve, sneeuwhutten, in de richting van de Collado de las Pozos de Don Eleuteria, vanop de col gaat het verder op de hoogvlakte in de richting van de 1568 meter hoge Pedro López. Op de flank heb je mooie uitzichten op de vallei, één de mooiste plekjes van de Sierra Espuña. Nadien gaat het verder via de flank van de Pedro López naar de Collado del Humero. Juist onder de col begin je aan de terugweg via een brede onverharde weg die de Casa Forestal Cuevas de la Plata passeert. In de buurt van de Casa del Pinillo en de Casa Forestal Cuevas de la Plata kan je soms Moeflons spotten. Je verlaat de onverharde weg om aan de afdaling te beginnen naar de Casa Forestal la Carrasca. Hier kan je eventueel nog even een pauze inlassen voordat je aan de klim begint die je terug brengt naar de Collado de las Pozos de Don Eleuteria. Tijdens de klim heb je mooi uitzicht op de vallei Barranco de En medio en de Morrón de Espuña. Vanop de col gaat het via hetzelfde pad van de heenweg terug naar het vertrekpunt.

Pedro Lopez Pad

Download PDF voor routebeschrijving.

De toegang tot de flank van de Pedro López kan tijdens de maanden februari en juli beperkt worden.

Kaart & Poi's.

POI 1 - Pozos de la Nieve.

De Pozos de la Nieve, een soort sneeuwhutten, werden op het einde van de zestiende eeuw gebouwd. In de winter werden ze volgestopt met sneeuw die verharde tot ijs. Dit ijs werd van mei tot september met paard en kar naar de steden Murcia en Cartagena gebracht. Tijdens deze reis ging meestal 35% van het ijs verloren. In een sneeuwhut werd er tot 1 miljoen kilo ijs gestockeerd. In het totaal zijn er nog vijfentwintig sneeuwhutten, waarvan de eerste helft Pozo de la nieve de Cartagena en de andere helft Pozo de la nieve de Murcia genaamd werden, naargelang de stad die zij bevoorraden.

Geen extra informatie.