Selecteer de taal

Barranco de las Brujas

  • Wandelroute van: TrailExplorer

Barranco de las Brujas

Deze wandeling is ideaal om kennis te maken met de Sierra de Espuña. In het eerste gedeelte heb je een mooi uitzichtpunt op markante berg de Morón De Alhama, daarna gaat het door dennenbossen richting de Casa Leiva en La Perdiz. Het tweede gedeelte brengt je via het pad van de dinosaurussen in de mooie vallei van de Leiva naar de Barranco de las Brujas, de vallei van de heksen.

Afstand: 12 km.

Tijd: 3u30.

Graad: Gemiddeld.

Type: Rondwandeling.

Gps Track: Ja.

Routebeschrijving: Ja.

Rolwagen: Niet geschikt.

Hond: Aangelijnd toegelaten.

Totale stijging: 364 meter.

Aard: 95% onverhard.

Markering: PR-MU 79: Wit-Geel en GR252: Wit-Rood.

Wandelschoenen aanbevolen.

Advertentie.

Door vallei van de heksen.

De wandeling vertrekt juist naast de ingang van Camping Sierra Espuña aan het infobord. Je verlaat het dorp voorbij de school en begint te stijgen tot aan een ijzeren hek dat toegang geeft tot de Sierra Espuña. Bij een uitzichtpunt heb je een mooi zicht op de markante berg Morrón de Espuña (1444 meter). Daarna gaat het via mooie bospaden in de richting van Casa Leiva en het oude sanatorium voor tuberculose patiënten dat in gebruik was tot de jaren 30 van vorige eeuw. Kort daarna kom je aan het recreatiegebied en parking La Perdiz. Van hier volg je voor een kilometer het pad van de dinosaurussen, er is op het pad een steen waarvan gezegd wordt dat daar een pootafdruk van een dinosaurus op te zien is. Iets verder passeer je een oude waterput en een hangbruggetje over de Barranco de Leyva. Je komt nu in de vallei van de Leyva om daarna rechts af te slaan in de Barranco de las Brujas, de vallei van de heksen. Het stenig pad daalt stevig tot je terug aan de rand van El Berro komt.

Barranco de las Brujas

Download PDF voor routebeschrijving.

De markering wit-geel is overal aanwezig maar niet altijd even goed zichtbaar. Vaak wordt de markering op een steen op de grond aangebracht en niet op ooghoogte. Het tweede gedeelte volgt de wit-rode markering van de GR252 en is duidelijker.

Kaart & Poi's.

POI 1 - Vallei van de heksen.

Volgens de legende werden muilezels, die ijs vervoerden van de Los Pozos de la Nieve, door krijsende heksen met lange, scherpe nagels uiteengereten en in de ravijn gegooid. Binnen het kwartier veranderde de kloof in een stroompje van bloed en werd alles in de omgeving rood gekleurd. De herders die doodsbang waren namen de vlucht en vertelden hun verhaal.

Geen extra informatie.