Selecteer de taal

De molens van Daudet

Deze korte wandeling laat je kennismaken met de molens van Daudet. Fontvieille werd bekend doordat de bekende schrijver Alphonse Daudet hier verbleef. Dankzij de Moulin de Daudet schreef hij zijn 'Lettres de mon moulin'. In deze molen is nu een museum gehuisvest ter ere van hem. De route doet vier torenmolens aan en het Château de Montauban waar Daudet verbleef.

Tags: ,
Le Planet

In het uiterste westen van de Alpilles ligt een bosrijk natuurgebied genaamd Le Planet. Deze wandeling laat je kennismaken met dit uitgestrekt gebied. Je volgt de GR6 gedeeltelijk met uitzichten op de vlakte van Arles om daarna via bospaden af te dalen naar een mooie vallei waar je bijna zeker niemand zal tegenkomen.

Tags: ,
Mont Gaussier

Deze wandeling in het natuurpark Les Alpilles is er eentje voor de avonturiers onder ons. Via het plateau de la Caume gaat het in de richting van de bekende Rocher des Deux Trous. Het volgende doel is de Mont Gaussier die je bereikt via metalen ladders en enkele gezekerde passages. Het uitzicht is er fantastisch. Na een pittige afdaling gaat het verder naar het Lac de Peirou, daar kan je best even verpauzen voordat je aan de klim naar de "schoorsteen" begint. Langs enkele ijzeren treden en gezekerde passages klim je door een groot gat in de rots naar de andere zijde van de berg.

Tags: ,