Selecteer de taal

Le Planet

  • Wandelroute van: TrailExplorer

Le Planet

In het uiterste westen van de Alpilles ligt een bosrijk natuurgebied genaamd Le Planet. Deze wandeling laat je kennismaken met dit uitgestrekt gebied. Je volgt de GR6 gedeeltelijk met uitzichten op de vlakte van Arles om daarna via bospaden af te dalen naar een mooie vallei waar je bijna zeker niemand zal tegenkomen.

Afstand: 8 km.

Tijd: 2u30.

Graad: Licht.

Type: Rondwandeling.

Gps Track: Ja.

Routebeschrijving: Nee.

Rolwagen: Niet geschikt.

Hond: Aangelijnd toegelaten.

Totale stijging: 248 meter.

Aard: 100% onverhard.

Markering: Gedeeltelijk - GR6.

Wandelschoenen aanbevolen.

Advertentie.

Kapel van Saint-Gabriel.

Het eerste gedeelte van de wandeling gaat over een brede onverharde bosweg met vaak uitzichten op de vlakte van Arles. Aan het keerpunt volg je bospaden en daal je af in een mooie vallei. Het laatste gedeelte gaat weer over brede onverharde boswegen.

Le Planet

In de periode van juni tot september is er een regeling met betrekking tot brandgevaar. Informeer tijdens deze periode op het telefoonnummer: +33 (0) 8 11 20 13 13 of bij het Office du Tourisme.

Kaart & Poi's.

POI 1 - Chapelle Saint-Gabriel.

De Chapelle Saint-Gabriel is een 12e-eeuwse kapel in het zuidoosten van de gemeente Tarascon in het Franse departement Bouches-du-Rhône. De kapel is opgetrokken in romaanse stijl en is toegewijd aan Gabriël. Ze bevindt zich op een heuveltje, omgeven door cipressen en olijfbomen. De kapel staat in het gehuchtje Saint-Gabriel, op de plaats van het antieke Ernaginum, dat op een kruispunt van de Via Domitia, de Via Agrippa en de Via Julia Augusta lag.

France Voyage.
www.france-voyage.com