Selecteer de taal

Mont Gaussier

  • Wandelroute van: TrailExplorer

Mont Gaussier

Deze wandeling in het natuurpark Les Alpilles is er eentje voor de avonturiers onder ons. Via het plateau de la Caume gaat het in de richting van de bekende Rocher des Deux Trous. Het volgende doel is de Mont Gaussier die je bereikt via metalen ladders en enkele gezekerde passages. Het uitzicht is er fantastisch. Na een pittige afdaling gaat het verder naar het Lac de Peirou, daar kan je best even verpauzen voordat je aan de klim naar de "schoorsteen" begint. Langs enkele ijzeren treden en gezekerde passages klim je door een groot gat in de rots naar de andere zijde van de berg.

Afstand: 8 km.

Tijd: 3u00.

Graad: Zwaar.

Type: Rondwandeling.

Gps Track: Ja.

Routebeschrijving: Ja.

Rolwagen: Niet geschikt.

Hond: Aangelijnd toegelaten.

Totale stijging: 422 meter.

Aard: 95% onverhard.

Markering: Gedeeltelijk - GR6 - Blauw.

Wandelschoenen aanbevolen.

Advertentie.

Rocher des Deux Trous.

De wandeling vertrekt aan het klooster Saint-Paul de Mausole via een mooi brede weg in de richting van het beschermde natuurgebied La Caume. Via de GR6 stijg je door een mooie vallei naar het plateau de la Caume. Eens boven krijg je al mooie uitzichten voorgeschoteld. Van het plateau gaat het verder in de richting van de bekende Rocher des Deux Trous. De twee "vensters" in de rotswand leveren een spectaculair plaatje op. Via een uitzichtpunt begin je aan een pittige afdaling om daarna de klim te beginnen naar de Mont Gaussier. Je krijgt een gezekerde passage met kabels te verwerken op een smal hoogtepad, een metalen ladder voordat je de top bereikt. Het panorama is ronduit fantastisch, bij helder weer zie je zelfs de Mont Ventoux liggen. Nu begint een zeer pittige afdaling om de D5 te bereiken. Je steekt de D5 over en komt al snel aan het pittoreske Lac de Peirou. Hier is zalig om even te verpauzen en te genieten van het zicht op het meertje. Via de GR6 begin je nu aan een avontuurlijke klim naar de "schouw". Via een gezekerde passage met kabels bereik je het begin van de 'schouw', hoog boven je zie je de lucht door een groot gat. Via enkele metalen treden en een gezekerde passage klim je naar boven. Eens je deze hindernis hebt overwonnen begint de afdaling naar de D5, die je verder volgt tot aan het vertrekpunt.

Mont Gaussier

Download PDF voor routebeschrijving.

Deze wandeling is niet aan te raden voor personen met hoogtevrees.

Tijdens de periode van juni tot september is er een reglementering invoege m.b.t brandgevaar. Informeer je tijdens deze periode op het telefoonnummer: +33 (0)8 11 20 13 13 of bij het Office du Tourisme.

Kaart & Poi's.

POI 1 - Mont Gaussier.

De berg Gaussier is een top van 306 meter in de Alpilles, ten zuiden van Saint-Rémy-de-Provence. Tegenwoordig is de berg vooral bekend bij de vele wandelaars die hier de GR6 volgen. In de Préhistorie werd de berg al gebruikt als leefgebied. In de Middeleeuwen stond er zelfs een kasteel dat vandaag de dag volledig verdwenen is. De twee gaten in de Rocher des Deux Troux zijn het gevolg van winderosie in de kalksteen van de rots.

Parc naturel régional des Alpilles.
www.parc-alpilles.fr