Selecteer de taal

Tuc de Fourmiguet

Deze avontuurlijke wandeling gaat van de Col de Pause langs de cabane d’Areau naar de kam van de Tuc de Fourmiguet en Pointe de la Banque vanwaar je een uniek zicht hebt op de oostzijde van Mont Valier (2838m). Van de groene top van de Cour Vic (2119m) daal je af naar het meer van Areau om via het traject van de GR10 terug naar het vertrekpunt te gaan.

Tags: ,
Tuc de Montcalibert

Deze aangename wandeling gaat naar het uitzichtpunt van de Couserans: de Tuc de Montcalibert. Ondanks de bescheiden hoogte van 677 meter wacht daar een indrukwekkend panorama, een oriëntatietafel helpt je om de toppen van de Pyreneeën te herkennen. Nadien volg je de GR78 richting het pittoreske gehuchtje Montjoie-en-Couserans.

Cascade d’Ars

Op deze wandeling kan je niet alleen kennismaken met één van de mooiste watervallen van de Pyreneeën maar ook met een mooi pittoresk valleitje aan de Cap de Pich hoog boven de cascades. De Cascade d'Ars zijn eigenlijk drie watervallen die op zeer korte tijd meer dan 246 meter hoogteverschil overbruggen.

Les cascades du Chemin d’Espagne

Deze lichte bergwandeling volgt de torrent d'Ossèse en passeert enkele gehuchten met mooi gerestaureerde gebouwen en schuren. In het eerste gedeelte kan je genieten van de waterval van Calie. Het tweede gedeelte van de wandeling gaat verder via prachtige weiden en door bos naar het eindpunt van deze tocht de waterval van Lastien op een hoogte van 1300 meter.

Tags: ,
Port de Salau

Deze wandeling gaat naar de Port de Salau op een hoogte van 2087 meter. Deze bergpas werd reeds in de Middeleeuwen gebruikt door pelgrims om naar Santiago de Compostella te gaan. Later werd deze pas naar Spanje gebruikt door handelaars. Op de pas heb je aan de Spaanse zijde een mooi uitzicht op de Roca Blanca en Tuc de Bonabé en aan de Franse zijde op Mont Valier, Pic de Maubermé en Mont Rouch.

Tags: ,
Etang du Garbet

Deze mooie bergwandeling gaat door het Bois Des Coumes naar de Cirque de Garbetou en het Etang du Garbet. Je vertrekt door het bos en stijgt gestaag naar de Cirque de Garbetou. Dit keteldal is werkelijk heel mooi en de vallei aan de voet van de Cirque wordt doorkruist door tientallen vertakkingen van de Garbet.

Sentier des Orris

Deze korte maar prachtige wandeling naar de kasteel ruïnes van Roquefixade vertrekt in het het dorp waar men zich nog in de middeleeuwen waant. Ook zonder de korte maar steile klim naar de ruïnes is de wandeling een aanrader. Mooie uitzichten op de besneeuwde toppen van de Pyreneeën aan de ene kant en aan de andere kant van de berg wandel je door bossen over, soms smalle, wandelpaden met mooie vergezichten.

Tags: