Selecteer de taal

Pic d'Estibat

  • Wandelroute van: TrailExplorer

Pic d'Estibat

Een aangename wandeling van de Col de Port naar de Pic d’Estibat waar je een prachtig uitzicht hebt op de Pyreneeën, gemengde bossen en groene valleien. Een ideale wandeling om kennis te maken met de Couserans.

Afstand: 4 km.

Tijd: 2u30.

Graad: Gemiddeld.

Type: Heen en terug.

Gps Track: Ja.

Routebeschrijving: Ja.

Rolwagen: Niet geschikt.

Hond: Aangelijnd toegelaten.

Totale stijging: 414 meter.

Aard: 100% onverhard.

Markering: Geen.

Wandelschoenen aanbevolen.

Advertentie.

Col de Port.

De Col de Port is de verbinding tussen de Haute-Ariège en Couserans. De Col is een populaire stopplaats om het panorama van de vallei van Saurat en het Tabe-massief te bewonderen. Wanneer je echter naar de Pic d’Estibat gaat krijg je nog een mooi uitzicht op Mont Rouch, Mont Valier, Journalade en het hele massief van de Trois Seigneurs er bovenop.

Pic d'Estibat

Download PDF voor routebeschrijving.

De klim is naar de Pic d'Estibat is zeer stevig.

Kaart & Poi's.

POI 1 - Pyrénées Ariégeoises.

Het Regionaal natuurpark van de Pyrénées Ariégeoises telt ongeveer 43.000 bewoners. Bergen, zoals de Mont Valier, de Montcalm en de Pique d’Estats bereiken hoogtes van meer dan 3000 meter. Dit uitgestrekte gebied met zeer diverse landschappen en plantengroei, zal beslist in de smaak vallen van wandelaars. Er zijn 38 mooie uitzichtpunten die men te voet kan bereiken op minder dan 20 minuten, zoals de Col de la Core, de oriëntatietafel van Balacet of de Rocher du Lauradou Orus bij Auzat. Verder heeft het park een zeer uitgebreid prehistorisch erfgoed dat uniek is in Europa: de grotten met wandschilderingen van Niaux en le Mas d’Azil, die behoren bij de mooiste plekjes van de Midi-Pyrénées. Zij maken deel uit van de collectie ‘Ariège, 14.000 jaar geschiedenis’, samen met de burchten van Montségur en Foix, en de stadjes Saint-Lizier en Mirepoix. Het park draagt bij aan de bescherming van tal van diersoorten zoals gemzen, lammergieren en auerhoenen.

Natuurpark Pyrénées Ariègeoises.
www.parc-pyrenees-ariegeoises.fr