Selecteer de taal

Het verzet in de Vercors

In Vassieux-en-Vercors zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog hevige confrontaties geweest tussen de verzetsstrijders en het Duitse leger. Deze wandeling brengt je naar het Mémorial de la Résistance op de Col de la Chau. Vandaar gaat het verder door een bos naar de Pelouse de Derbonouse, een prachtige hoogvlakte. Op de Col de la Mure begint een stevige afdaling naar het gehucht La Mure. Vandaar wandel je door de mooie vallei van Vassieux terug naar het vertrekpunt.

Crête de Ramiat

Deze wandeling gaat eerst door mooie het valleitje van La Sure om daarna door een dennenbos aan een stevige klim te beginnen naar de Crête de Ramiat. Op de kam heb je een prachtig uitzicht op de vallei van de Drôme en op de Diois. Je volgt de kam tot aan Les Plaines. Vanaf dit punt begin je aan de rustige afdaling met mooie vergezichten op de vallei van Quint.

Rocher du Caire

Deze prachtige route brengt je via de kleine Abdij de Bodon naar de Col de Saint-May en de top van Le Devès op 1048 meter hoogte. Vanaf dan volg je de bergkam van de Rocher de Saint-Auban naar de Rocher du Caire. Onderweg wordt je bijna zeker gefascineerd door de majestueuze vlucht van de vale gieren die hun nesten hebben in de flanken van de rots.

La montagne de Beure

Als je wil kennismaken met Les Hauts Plateaux du Vercors dan is deze wandeling een absolute aanrader. Via een eikenbos klim je naar het plateau van het Montagne de Beure. Aan het uitzichtpunt krijg je een eerste indrukwekkend panorama voorgeschoteld, met de Grand Veymont als blikvanger. Daarna wandel je tot op de rand van de kliffen en krijg je de meest spectaculaire vergezichten op de Glandasse, de Diois streek en toppen van de Vercors. Aan een laatste uitzichtpunt krijg je een mooi zicht op de Col de Rousset voordat je terug afdaalt naar het vertrekpunt.

Tags: ,
Le Sentier des Vautours

Wandel vanuit het pittoreske gehucht Archiane naar de majestueuze kliffen van de Cirque d'Archiane, tussen rotsen, buxus en struikgewas. De Cirque d’Archiane is een geschikte habitat voor de vier soorten gieren die in de Vercors voorkomen. De verticale kliffen uit kalksteen zijn zuidelijk gericht waardoor ze ideaal gelegen zijn om een nest te bouwen en om op te stijgen. Onderweg heb je prachtige vergezichten.

janadmin — De Cirque d'Archiane is heel mooi als je vanuit het gehucht er naar kijkt, maar als je op de wandeling er langs loopt besef je pas echt hoe indrukwekkend dit stukje natuur is. De wandeling zelf is een echte aanrader. Op twee plaatsen staan kijkers om naar de gieren te kijken maar neem zeker je verre......
Cirque d'Archiane

Deze mooie wandeling vertrekt in het gehucht Archiane dat in de schaduw ligt van de prachtige Cirque d'Archiane. Je volgt de GR93 door de vallei Combe de l'Aubaise waar steenbokken, gemzen en vale gieren zich thuis voelen. Na een flinke klim kom je op de desolate hoogvlakte La Plaine du Roi. Deze vlakte ligt in het natuurreservaat Les Hautes Plateuax du Vercors. Je gaat een eindje de vlakte op om te proeven wat eenzaamheid is.

Tags: ,
Montrond

Deze wandeling gaat door de vallei van Le Rif naar de Pas du Loup vanwaar je door een bos naar de hoge bergweiden van de Tête du Mouret gaat. Hier heb je een prachtig uitzicht op de Gorges du Eygues en de omliggende bergen. Via de Montrond , waarvan je de naam van de berg wel heel letterlijk kan nemen, keer je terug naar het vertrekpunt.

Carrières Romaines

Deze prachtige wandeling biedt je één van de mooiste panorama's op de noordzijde van het natuurreservaat Les Hautes Plateaux met als aandachtstrekker de Grand Veymont. Je hebt voor deze wandeling wel enige zin voor oriëntatie nodig om door het chaotische landschap via Pré Peyret naar de oude Romeinse steengroeven te gaan in de mooie vallei van Queyrie.

Tags: ,
Plateau d'Ambel

Deze wandeling laat je kennismaken met de grootste hoogvlakte van de Vercors, het plateau van d'Ambel. Je gaat op de rand van de kliffen naar de top van de Tête de la Dame waarbij je prachtige panorama's voorgeschoteld krijgt op les Monts du Diois, des Barronnies, de Mont Ventoux en de vallei van de Drôme.