Deze wandeling laat je kennismaken met de grootste hoogvlakte van de Vercors, het plateau van d'Ambel. Je gaat op de rand van de kliffen naar de top van de Tête de la Dame waarbij je prachtige panorama's voorgeschoteld krijgt op les Monts du Diois, des Barronnies, de Mont Ventoux en de vallei van de Drôme.
Afstand: 14 km.
Tijd: 4u30.
Graad: Gemiddeld.
Type: Rondwandeling.
Gps Track: Ja.
Routebeschrijving: Ja.
Rolwagen: Niet geschikt.
Hond: Niet toegelaten.
Totale stijging: 514 meter.
Aard: 100% onverhard.
Markering: GR93 en Geel-Groen.
Wandelschoenen aanbevolen.
Advertentie.
Tête de la Dame.
Deze wandeling laat je kennismaken met de grootste hoogvlakte van de Vercors, het plateau van d'Ambel en de top van de Tête de la Damme. Vanaf het vetrekpunt ga je door het ijzeren poortje en wandel je de stille vallei van Ambel in. Je wandelt op een onverharde weg richting de refuge la Ferme d'Ambel om nadien door het bos richting pas du Gouillat te wandelen. Als je over de pas bent begin je te flirten met de Crêtes d'Ambel richting Tête de la Dame. Langs de rand van deze indrukwekkende kliffen heb je mooie vergezichten op les Monts du Diois, des Barronnies, de Mont Ventoux en de vallei van de Drôme. In het voorjaar (mei-juni) is de hoogvlakte één bloemenzee. Eens je de flinke klim naar de Tête de la Dame overwonnen hebt daal je af naar de oostzijde van de hoogvlakte en krijg je een mooi panorama op de vallei van Saint-Julien-en-Quint aangeboden. Je verlaat de rand van de crêtes en wandelt verder over de hoogvlakte richting refuge de Tubanet. Aan de refuge duik je opnieuw het bos in om terug te keren naar de vallei van Ambel via de GR93.
Download PDF voor routebeschrijving.
Op de hoogvlakte grazen vanaf juni tot september schapen die bewaakt worden door grote witte berghonden 'Patou' genaamd. Wandel nooit dwars door een kudde maar steeds met een flinke bocht er omheen. Deze berghonden zijn oorspronkelijk afkomstig uit de Pyreneeën en worden terug gebruikt om kuddes te beschermen tegen roofdieren zoals de wolf.
Verboden om bloemen te plukken.
POI 1 - Tête de la Dame.
Met zijn 1506 meter is de Tête de la Dame het hoogste punt van het Plateau d'Ambel. Vanaf deze plek is het panorama uitzonderlijk; in het noorden strekken de groene weiden van het Plateau d'Ambel zich uit en in de verte staat de Grand Veymont, het hoogste punt van het Vercors massief. Terwijl in het zuiden het uitzicht op de Gervanne vrij is.
Geen extra informatie.
POI 2 - Herten.
Als je deze wandeling doet in de periode van 15 september tot 15 oktober is de kans groot dat je herten hoort burlen in het bos van Ambel. In de bossen van Ambel en Lente leven naast het hert, ree, everzwijn en chamois ook nog moeflons.
Geen extra informatie.