Selecteer de taal

La montagne de Beure

  • Wandelroute van: TrailExplorer

Montagne de Beure

Als je wil kennismaken met Les Hauts Plateaux du Vercors dan is deze wandeling een absolute aanrader. Via een eikenbos klim je naar het plateau van het Montagne de Beure. Aan het uitzichtpunt krijg je een eerste indrukwekkend panorama voorgeschoteld, met de Grand Veymont als blikvanger. Daarna wandel je tot op de rand van de kliffen en krijg je de meest spectaculaire vergezichten op de Glandasse, de Diois streek en toppen van de Vercors. Aan een laatste uitzichtpunt krijg je een mooi zicht op de Col de Rousset voordat je terug afdaalt naar het vertrekpunt.

Afstand: 9 km.

Tijd: 3u00.

Graad: Licht.

Type: Rondwandeling.

Gps Track: Ja.

Routebeschrijving: Ja.

Rolwagen: Niet geschikt.

Hond: Aangelijnd toegelaten.

Totale stijging: 405 meter.

Aard: 99% onverhard.

Markering: Zie PDF routebeschrijving.

Wandelschoenen aanbevolen.

Advertentie.

Les Hauts Plateaux du Vercors.

Van het vertrekpunt wandel je eerst via een brede onverharde weg door een eikenbos in de richting van de Chalet des Ours. Eens je uit het bos komt stijg je via alpenweiden naar een informatiebord en uitzichtpunt. Daarna klim je verder naar het carrefour du belvédère. Hier kan je kiezen om via de GR direct in de richting van de collet de Sapieu te gaan, maar wij hebben ervoor gekozen om eerst helemaal tot boven aan de rand van het plateau te klimmen en daar een stukje de kliffen te volgen. Na dit ommetje kom je terug aan het carrefour du belvédère en volgt de GR93. Je bereikt aan Pas de l'Echelette de rand van het plateau. Je volgt de rand van de kliffen tot aan de skilift van But Sapiau. Hier daal je af naar een laatste uitzichtpunt met een oriëntatietafel aan La Combe. Van dit punt gaat het terug in de richting van het vertrekpunt.

Montagne de Beure

Download PDF voor routebeschrijving.

Niet ondernemen bij slecht of mistig weer.

Kaart & Poi's.

POI 1 - Hauts Plateaux du Vercors.

De Hauts Plateaux du Vercors is een hoogvlakte in de Vercors, een bergstreek op de grens van de Franse departementen Isère, Drôme en Hautes-Alpes. Het plateau is 17.000 ha groot en de gemiddelde hoogte ligt rond 1500 m. Het hoogste punt is de Grand Veymont (2341 m). Het plateau is sinds 1985 beschermd als natuurreservaat (Réserve Naturel des Hauts-Plateaux) dat deel uitmaakt van het veel grotere Parc Naturel Régional du Vercors. Het plateau is wel bekend als de meest onbewoonde plaats van Frankrijk. Er zijn geen dorpen of permanente bewoning en geen verharde wegen binnen de grenzen van het reservaat. Men kan het alleen te voet bereiken en doorkruisen, na een urenlange zware beklimming. Het is dan ook een trekpleister voor GR-wandelaars en natuurliefhebbers.

Geen extra informatie.