Selecteer de taal

Le Vallon du Paradis

  • Wandelroute van: Stami

Vallon du Paradis

Ontdek tijdens deze wandeling de wilde en ongerepte natuur in het hart van de Vallon du Paradis. Van de abdij van Valcroissant ga je langs de flanken van de Glandasse over schaduwrijke paden en heb je onderweg mooie panorama’s op deze weelderige vallei.

Afstand: 12 km.

Tijd: 4u00.

Graad: Zwaar.

Type: Rondwandeling.

Gps Track: Ja.

Routebeschrijving: Ja.

Rolwagen: Niet geschikt.

Hond: Niet toegelaten.

Totale stijging: 717 meter

Aard: 98% onverhard.

Markering: GR95 en Geel-Groen.

Wandelschoenen aanbevolen.

Advertentie.

De Glandasse.

De wandeling vertrekt aan de Abdij van Valcroissant en gaat met een zeer geleidelijke klim naar het kruispunt Le Fays. Daarna wandel je via Les Quatres Chemins en Le Comptoir à Moutons naar de Col Fauchard. De vergezichten op de vallei van de Drôme en het montagne de Glandasse zijn heel mooi. De kans dat je steenbokken kan observeren is hier zeer groot. Van de Col Fauchard gaat het verder naar de Col de l’Abbeye. Hier pik je de GR95 op die je terug brengt naar het vertrekpunt.

Vallon du Paradis

Download PDF voor routebeschrijving.

Je kan de route inkorten tot 9 km. Zie PDF routebeschrijving.

Gebied met veel steenbokken.

Kaart & Poi's.

POI 1 - Steenbokken.

In het Montagne de Glandasse komen veel steenbokken voor die vanaf 1989 geleidelijk werden geïntroduceerd in de Vercors. Dit majestueuze hoefdier kan tot 120 kilo wegen, met hoorns die 90 cm kunnen overschrijden (voor mannetjes). De mannetjes zijn voorzien van een sik en vooral imposante gebogen hoorns. Die van vrouwen zijn veel korter. De pels van de mannetjes is over het algemeen donkerder dan die van de vrouwtjes, variërend van chocoladebruin tot grijs, afhankelijk van het seizoen.

Geen extra informatie.

POI 2 - Abdij van Valcroissant.

De abdij van Valcroissant is een voormalige cisterciënzer abdij op vijf kilometer ten oosten van de stad Die waar de bergen van de Glandasse het dal afsluiten. De abdij ontstond in 1188 als dochterklooster van de abdij van Bonnevaux. In 1400 werd de abdij samengevoegd met de abdij van Bonlieu. In 1551 woonde er vijf monniken in het klooster. De abdij bezat het goede van Paulus in de religieuze gemeenschap van Luc-en-Dios. In het midden van de vijftiende eeuw viel de abdij in de handen van een commanderij. In 1568 werden de monniken door de Protestanten uit het klooster verdreven en het klooster werd tot de opheffing als gevolg van de Franse Revolutie in 1791 niet meer bezet, waarna de economische waarde van het gebied achteruitging. Na de revolutie werd de abdij verkocht en de gebouwen bleven behouden. De kloostergang is helaas volledig gesloopt. De abdij is door Monument Historique geclassificeerd als landschappelijk bedrijf, namelijk een schaapskooi en je kan in de herberg overnachten.

Niet vrij te bezoeken.