Selecteer de taal

Ommetje Ossenisse

Ossenisse

Dit ommetje laat je kennismaken met de noordelijkste punt van Oost Zeeuws Vlaanderen. Op de Westerscheldedijk heb je een prachtig uitzicht en zie je vlakbij enorme containerschepen door het water glijden. Verder wandel je door een oud kreekrestant dat nu een natuurgebied is en kom je langs twee amfibieënpoelen en een patrijzenakker.

Afstand: 5.7 km.

Tijd: 1u30.

Graad: Licht.

Type: Rondwandeling.

Gps Track: Ja.

Routebeschrijving: Ja.

Rolwagen: Niet geschikt.

Hond: Aangelijnd toegelaten.

Totale stijging: Vlak.

Aard: Verhard en onverhard.

Markering: Knooppunten.

Wandelschoenen aanbevolen.

Advertentie.

Westerscheldedijk.

Je gaat in de richting van de Catharina Kerk maar eerst passeer je op de Kipstraat 2 de ambachtelijke brouwerij De Kip. Meer informatie: www.brouwerijdekip.nl. Je slaat linksaf de Dorpsstraat in en juist voorbij de begraafplaats neem je rechts het onverharde pad. Het pad komt uit in de Weststraat. Hier sla je linksaf en volgt de Weststraat tot aan de T-kruising met de Lageweg. Hier sla je rechtsaf en volgt de Lageweg tot aan wandelknooppunt 38.

Hier ga je rechtdoor in de richting van knooppunt 36 (Zeedorp). Aan knooppunt 36 kom je aan de Westerscheldedijk. Hier sla je linksaf en volgt de dijk tot aan knooppunt 37. Hier verlaat je de dijk en volgt links de Westdijk in de richting van knooppunt 38. Je verlaat de Westdijk juist voorbij Boerderij Ondersteboven en volgt het onverharde pad naast het kreekrestant. Je komt uit op de Langeweg. Hier sla je linksaf en volgt de Langeweg tot aan knooppunt 38. Hier volg je de route van de heenweg in richting van knooppunt 15.

Ossenisse

Download PDF voor routebeschrijving.

Kaart & Poi's.

POI 1 - Westerscheldedijk.

Op de Westerscheldedijk kun je genieten van indrukwekkende uitzicht. De enorme containerschepen die de Antwerpse haven als eindbestemming hebben, glijden geruisloos door het water. Scholeksters en bergeenden zoeken naar voedsel op de slikkige randen aan de voet van de dijk. Ook tureluurs speuren naar een maaltijd.

Geen extra informatie.

POI 2 - Kreekrestant.

Achter de schuur loopt een ruim 700 meter lang kerkepad richting de Langeweg. Het deel rond de oude kreekrestant is ingericht als natuurgebied ingericht. In het riet broedt ieder jaar een bruine kiekendief.

Geen extra informatie.

POI 3 - Patrijzenakker.

In 2018 is hier een natuurontwikkelingsproject uitgevoerd. Er zijn twee amfibieënpoelen gegraven, struiken geplant en er is een patrijzenakker aangelegd. De akkers zijn ingezaaid met bloemenmengsels waar patrijzen en andere akkervogels beschutting en voedsel vinden.

Geen extra informatie.