Selecteer de taal

Ommetje Sint Jansteen

Sint Jansteen

Dit Ommetje met veel natuurschoon gaat door het waterwingebied Sint Jansteen naar Kapellebrug om door de Clingse Bossen terug te keren.

Afstand: 6.2 km.

Tijd: 1u30.

Graad: Licht.

Type: Rondwandeling.

Gps Track: Ja.

Routebeschrijving: Ja.

Rolwagen: Niet geschikt.

Hond: Aangelijnd toegelaten.

Totale stijging: Vlak.

Aard: Verhard en onverhard.

Markering: Knooppunten.

Wandelschoenen aanbevolen.

Advertentie.

Clings Bossen.

We vertrekken aan de kerk aan knooppunt 51 en slaan rechtsaf de Heerestraat in die we een heel eind volgen. Aan knooppunt 98 slaan we linksaf en wandelen door het waterwingebied tot we uitkomen op de Sint Jansstraat. Hier slaan we linksaf en volgen de straat tot aan knooppunt 96. Hier weer linksaf de Van Hogendorplaan in. We steken de Gentsevaart over en volgen links het fietspad tot juist voor de parking van een supermarkt, hier gaan we rechtsaf en al snel wordt de verharde weg onverhard.

We volgen de richting van knooppunt 93 en later naar knooppunt 92 door een stukje van de Clings Bossen. We komen terug uit op de Gentsevaart en volgen rechts het fietspad. We komen voorbij de kapel Onze-Lieve-Vrouw ter Eecken en ter hoogte van Fort Austria slaan we rechtsaf in de richting van knooppunt 91. We komen uit op de Roskamstraat en gaan bij de eerste kruising linksaf en volgen de Roskamstraat, steken de Gentsevaart over en gaan onmiddellijk erna rechtsaf. We gaan door een stukje bos en komen uit op De Verrekijker. Hier volgen we de richting van knooppunt 51 het vertrekpunt. Let ook eens op grote stenen van het Droomproject met teksten van de schrijver Jozef Everaard, die je op diverse plekken zal tegenkomen.

Sint Jansteen

Download PDF voor routebeschrijving.

Kaart & Poi's.

POI 1 - Waterwingebied Sint Jansteen.

Het Waterwingebied Sint Jansteen is een groot waterwingebied en natuurgebied nabij de plaatsen Heikant, Sint Jansteen, Kapellebrug, Clinge en Hulst. Dit gebied, dat 450 ha groot is, is eigendom van waterbedrijf Evides, maar wordt sedert 2009 beheerd door de stichting Het Zeeuwse Landschap.

Geen extra informatie.

POI 2 - Kapel Onze-Lieve-Vrouw ter Eecken.

In eerste instantie was de kapel mogelijk een kapel ter verering van Sint Joris en is pas later overschaduwd door de verering van Maria. Vele bezochten deze kapel om er te genezen van koortsen en ziekten, hetgeen ervoor zorgde dat de kapel uitgroeide tot een bedevaartsoord. Eerste vermelding in de archieven van Hulst vindt plaats onder de vermelding van "onser Vrouwen ter Eecken".

Geen extra informatie.

POI 3 - Fort Austria.

Fort Austria was een fort dat in 1590 door de Spaansgezinden werd opgericht om bescherming te bieden tegen invallen van de Geuzen. Het fort was mogelijk gelegen ten noorden van Kapellebrug, daar waar de Kapelstraat uitkomt op de Gentsevaart.

Geen extra informatie.