Selecteer de taal

Rondje Sint Jansteen

Sint Jansteen

Deze wandeling gaat door het natuurgebied van het waterwingebied Sint Jansteen via onverharde paden in de richting van Heikant. Over dijken gaat het verder langs de Tragel waar je een mooi kunstwerk kan bewonderen, Dorpsgezicht De Rat.

Afstand: 10.3 km.

Tijd: 2u30.

Graad: Licht.

Type: Rondwandeling.

Gps Track: Ja.

Routebeschrijving: Ja.

Rolwagen: Niet geschikt.

Hond: Aangelijnd toegelaten.

Totale stijging: Vlak.

Aard: Verhard en onverhard.

Markering: Knooppunten.

Wandelschoenen aanbevolen.

Advertentie.

De Rat.

Deze wandeling gaat door het natuurgebied van het waterwingebied Sint Jansteen via onverharde paden richting Heikant. Via de Oude Drijdijck en de Clingedijk komt u via de groenstrook langs de Tragel, met het Dorpsgezicht de Rat, deze keer getooid met een mondkap. Kort voor het einde passeert u een van de oudste bomen van Zeeland. Op de Rond de Boom staat een 200 jarige Rode Beuk met een stamomvang van meer dan 4,5 meter.

Sint Jansteen

Download PDF voor routebeschrijving.

Kaart & Poi's.

POI 1 - Waterwingebied Sint Jansteen.

Het Waterwingebied Sint Jansteen is een groot waterwingebied en natuurgebied nabij de plaatsen Heikant, Sint Jansteen, Kapellebrug, Clinge en Hulst. Dit gebied, dat 450 ha groot is, is eigendom van waterbedrijf Evides, maar wordt sedert 2009 beheerd door de stichting Het Zeeuwse Landschap.

Geen extra informatie.

POI 2 - Heikant.

Heikant is een relatief jong grensdorp dat voornamelijk uit lintbebouwing bestaat. De naam Heikant stamt van begin 18e eeuw, toen het in de volksmond in de heijde of dheije heette. Het verwijst naar de uitgestrekte heidevelden die zich oorspronkelijk in het gebied bevonden. Op 4 oktober 2019 telde Heikant 1.095 inwoners. Heikant ligt op de overgang van klei- naar zandgronden en wordt aan de zuidzijde begrensd door bospercelen, aan de noordzijde domineert het polderlandschap. In het noorden bevindt zich de Groot- of Oud-Ferdinanduspolder, in de westelijke punt de Klein- of Nieuw-Ferdinanduspolder, en ten oosten ligt de Absdalepolder. In het zuiden van Heikant ligt de deels bosrijke Wildelandenpolder, waarvan het oostelijke deel behoort tot het Waterwingebied Sint Jansteen.

Geen extra informatie.