Selecteer de taal

Ommetje Biervliet

Biervliet

Bergen in Zeeuws-Vlaanderen? Jazeker. In BIervliet ligt de Molenberg. Het hoogteverschil met de omringende polders, afgegraven veengronden, is maar liefst zes meter. Op oude landkaarten ligt de Oude Stad op een eiland.

Afstand: 4.9 km.

Tijd: 1u15.

Graad: Licht.

Type: Rondwandeling.

Gps Track: Ja.

Routebeschrijving: Ja.

Rolwagen: Niet geschikt.

Hond: Aangelijnd toegelaten.

Totale stijging: Vlak.

Aard: Verhard en onverhard.

Markering: Knooppunten.

Wandelschoenen aanbevolen.

Advertentie.

Zilt en zoet.

Het Ommetje door Biervliet heeft een zilt smaakje. Niet alleen vanwege haar bekendste inwoner Willem Beukelszoon. Maar ook vanwege de jarenlange zoutwinning rond het stadje. Nog steeds is de zoute invloed groot. Landbouwers ervaren dat bij droogte aan den lijve. Ze kunnen niet beregenen, terwijl hun collega’s een paar honderd meter verder wel zoet water uit de sloot halen.

Biervliet

Download PDF voor te volgen knooppunten.

Kaart & Poi's.

POI 1 - Groote Zoutepolder.

De Groote Zoutepolder is een polder ten noorden van Biervliet, behorende tot de Polders rond Biervliet. De polder maakte tot 1532 deel uit van het Eiland van Biervliet, maar ze overstroomde en kon, vanwege de oorlogsomstandigheden, pas in 1619 worden herdijkt.

Geen extra informatie.

POI 2 - Onze-Lieve-Vrouw-Onbevlekt-Ontvangenkerk.

De Onze-Lieve-Vrouw-Onbevlekt-Ontvangenkerk is een voormalige parochiekerk in Biervliet, gelegen aan Noordstraat 45. In de middeleeuwen kende Biervliet twee parochiekerken. Het stadje raakte echter in verval en ook kwam de reformatie, waardoor de parochies verdwenen. In 1855 werd de parochie van Biervliet heropgericht. In 1858 werd de kerk ingewijd. Deze werd ontworpen door P. Soffers. In 1920 werd de kerk nog uitgebreid.

Geen extra informatie.