Wandeling naar de noordelijkste punt van Oost Zeeuws Vlaanderen. Op de Radartoren heb je een prachtig uitzicht op de Westerschelde en verder wandel je door een mooi stukje natuur op de Doorndijk.
Afstand: 11 km.
Tijd: 2u45.
Graad: Licht.
Type: Rondwandeling.
Gps Track: Ja.
Routebeschrijving: Ja.
Rolwagen: Niet geschikt.
Hond: Aangelijnd toegelaten.
Totale stijging: Vlak.
Aard: Verhard en onverhard.
Markering: Knooppunten.
Wandelschoenen aanbevolen.
Advertentie.
Uitzicht vanop de radarpost.
Je gaat in de richting van de Catharina Kerk maar eerst passeer je op de Kipstraat 2 de ambachtelijke brouwerij De Kip. Meer informatie: www.brouwerijdekip.nl. Je slaat linksaf de Dorpsstraat in en juist voorbij de begraafplaats neem je rechts het onverharde pad. Het pad komt uit in de Weststraat. Hier sla je linksaf en volgt de Weststraat tot aan de T-kruising met de Lageweg. Hier sla je rechtsaf en volgt de Lageweg tot aan wandelknooppunt 38. Hier ga je rechtdoor in de richting van knooppunt 36 (Zeedorp).
Aan knooppunt 36 kom je aan de Westerscheldedijk. Hier ga je rechtsaf richting Knuitershoek. (knooppunt 39) Zie hier naast de grote zeeschepen ook het schorregebied Buitendijks. Via rustige polderdijken gaat de route richting Krevershille. (knooppunt 78) Hier kunt u de radarpost beklimmen en bij helder weer over de Westerschelde onder andere Zuid Beveland zien liggen. Bij mooi weer zijn ook de stranden rechts richting Perkpolder een aangename plek om te verpozen.
Vanaf knooppunt 79 gaat de wandeling verder over een bijzonder stukje natuur. Deze lommerrijke Doorndijk met vele soorten bomen en struiken eindigt op de Kalverdijk aan knooppunt 14. Verder over het dorp Noordstraat en via de Drogendijk knooppunt 15 gaat u terug naar Ossenisse. Op de rand van het dorp passeert u de Uilen en roofvogel boerderij Het Uilennist.
Download PDF voor routebeschrijving.
POI 1 - Westerscheldedijk.
Op de Westerscheldedijk kun je genieten van indrukwekkende uitzicht. De enorme containerschepen die de Antwerpse haven als eindbestemming hebben, glijden geruisloos door het water. Scholeksters en bergeenden zoeken naar voedsel op de slikkige randen aan de voet van de dijk. Ook tureluurs speuren naar een maaltijd.
Geen extra informatie.
POI 2 - Molenpolder.
De polder werd omstreeks 1200 aangelegd door de monniken van de Abdij Ten Duinen. Tezelfdertijd werd door hen de Nieu Hoes- of Nieuhofpolder aangelegd. Deze werd in 1591 echter door het water verzwolgen en nimmer herdijkt. In 1632 verdween eveneens een deel van de Molenpolder in de Westerschelde. Het nog bestaande deel is 52 ha groot.
Geen extra informatie.
POI 3 - Radartoren.
ODe radartoren bij Ossenisse, ter hoogte van buurtschap Kreverhille, biedt een weids uitzicht over de Westerschelde vanaf dertig meter hoogte.
Geen extra informatie.
POI 4 - Kievitpolder.
De polder, omstreeks 1200 aangelegd door de monniken van de Abdij Ten Duinen, meet 24 ha en stond vanouds bekend als de Keynes- of Keyvitpolder.
Geen extra informatie.
POI 5 - Noordhofpolder.
Omstreeks 1200 aangelegd als Besloten Noortpolder, werd ze later Noordhofpolder genoemd, naar een uithof dat de monniken van de Abdij Ten Duinen hier oprichtten, naast het reeds bestaande Hof te Zande. Nog steeds bestaat er een boerderij van die naam.
Geen extra informatie.