Selecteer de taal

Prat de Cabanes

Deze wandeling door het Natuurpark Prat de Cabanes - Torreblanca gaat langs de kust naar dit waardevol moerasland. Deze voormalige lagune is bekend omwille van de aanwezigheid van tal van broedvogels maar ook trekvogels zoals de Visarend bezoeken dit gebied. Onderweg kom je langs ruïnes van barakken van de Carabinieri. Meer landinwaarts maak je kennis met hoe de mens al eeuwen dit gebied bewerkt.

Tags:
Torre Ebri

Deze mooie wandeling stijgt door de kloof van Carrera naar de Torre Ebri op een hoogte van 496 meter. Aan de toren heb je een fantastisch uitzicht op de Middellandse Zee en de Sierra d’Irta. De route gaat verder naar de Ermita de Santa Lucia met onderweg alleen maar mooie panorama’s. Na een bezoek aan de Ermita daal je, via de Kapel van Sant Benet, af naar de vallei.

Tags:
Pic Espadá

Deze wandeling, in het natuurgebied Sierra de Espadán, gaat door de Agua Negra ravijn naar de top van de Pic Espadá op een hoogte van 1099 meter. Op de top heb je een prachtig uitzicht op de kust, de Peñagolosa en de omgeving. Verder gaat de route via een geodetisch punt naar de grot van Estuco. Je kan afdalen in de grot door middel van touwen. Onderweg zullen de eeuwenoude kurkeiken zeker opvallen.

Organos de Benitandus

Prachtige wandeling door een mooie kloof met een overweldigende vegetatie en over de kammen van Pic Cassalet en Las Peñas de Gil naar de Pico de los Organos. Van de Pico gaat het verder naar het befaamde uitzichtpunt Organos de Benitandus, wat betekent ‘orgelpijpen van Benitandus’. Hier heb je twee uitzichtpunten, die je een geweldig panorama geven op deze door erosie geboetseerde rotsen, het stuwmeer van Onda en zelfs de Middellandse Zee.