Selecteer de taal

Organos de Benitandus

  • Wandelroute van: TrailExplorer

Oragnos de Benitandus

Prachtige wandeling door een mooie kloof met een overweldigende vegetatie en over de kammen van Pic Cassalet en Las Peñas de Gil naar de Pico de los Organos. Van de Pico gaat het verder naar het befaamde uitzichtpunt Organos de Benitandus, wat betekent ‘Orgelpijpen van Benitandus’. Hier heb je twee uitzichtpunten, die je een geweldig panorama geven op deze door erosie geboetseerde rotsen, het stuwmeer van Onda en zelfs de Middellandse Zee.

Afstand: 11 km.

Tijd: 4u30.

Graad: Gemiddeld.

Type: Rondwandeling.

Gps Track: Ja.

Routebeschrijving: Nee.

Rolwagen: Niet geschikt.

Hond: Aangelijnd toegelaten.

Totale stijging: 508 meter.

Aard: 95% onverhard.

Markering: Geen.

Wandelschoenen aanbevolen.

Advertentie.

Organos de Benitandus.

De route vertrekt op een rustig pad tot aan de Fuente de San Pedro, hier begint het pad licht te stijgen en volgen we de GR36 voor een stuk. Daarna verlaten we de GR36 en gaan een ravijn in met een weelderige vegetatie. Eens we uit de ravijn komen gaan we verder over de kammen van de Pic Cassalet en Las Peñas de Gil. We passeren een oude kalkoven en de ruïnes van Corrales. Het pad volgt verder de bergkam, waarbij we El Cassalet links laten liggen, tot aan de Pico de los Organos. Uiteindelijk komen we aan de Organos de Benitandus. Het eerste uitzichtpunt is even klauteren op een rots maar het uitzicht is werkelijk fantastisch. Wat verder volgt het tweede uitzichtpunt vanwaar je een uitzicht hebt op het stuwmeer van Onda en zelfs de Middellandse Zee bij helder weer. Hier zie je ook heel goed waarom de geërodeerde rotsen orgelpijpen worden genoemd. Na een steile afdaling komen we in het gehuchtje Benitandus. Vanaf hier wordt de vallei van de Veo gevolgd tot aan het vertrekpunt.

Organos Benitandus

Download PDF voor kaart.

Van het gehucht Benitandus tot aan het vertrekpunt wordt de vallei van de Veo gevolgd, hier is wel enige zin voor oriëntatie vereist. De saaie hoofdweg CV223 rechtstreeks naar Alcudia de Veo is een mogelijk alternatief.

Kaart & Poi's.