Selecteer de taal

Refugio Vegarredonda

  • Wandelroute van: TrailExplorer

Refugio Vegarredonda

Deze wandeling gaat langs het meer van Enol over de gelijknamige hoogvlakte. Eens je de Rio Pomperi over bent begint het echte werk. Je gaat langs een stenig pad naar een rotsblok La Piedrone genaamd waarrond typische herdershuisjes staan. Je klimt nu hoog boven de vallei, met onderweg prachtige vergezichten, in de richting van de refuge Vegarredonda op een hoogte van 1460 meter. De refuge ligt op de route naar de Mirador De Ordiales. Bij de terugweg kan je bij helder weer zelfs de zee zien.

Afstand: 17 km.

Tijd: 5u30.

Graad: Zwaar.

Type: Heen en terug.

Gps Track: Ja.

Routebeschrijving: Nee.

Rolwagen: Niet geschikt.

Hond: Aangelijnd toegelaten.

Totale stijging: 617 meter.

Aard: 99% onverhard.

Markering: PR AS 5 | Wit - Geel.

Wandelschoenen aanbevolen.

Advertentie.

La Piedrone.

Je vertrekt vanop de parking in de richting van het meer van Enol. Je gaat langs het meer en komt uit op een onverharde weg. Je volgt de weg over de hoogvlakte van Enol. Ondertussen zal het wel al duidelijk zijn dat hier veel koeien grazen. Je passeert de Ermita De El Buen Pastor die je kan zien op een eindje van de weg. Na ongeveer 3 km kom je aan een splitsing, hier hou je links aan. Een eindje verder kom je aan een parking. De onverharde weg gaat over in een stenig pad en na een tijdje steek je de Rio Pomperi over. Het pad buigt nu af naar het westen en je komt al vrij snel aan de Vega de Piedre waar een aantal authentieke herdershuisjes staan. De rotsblok La Piedrone zal je onmiddellijk opvallen. Het pad begint nu gestaag te klimmen door de vallei. Onderweg heb je mooie vergezichten. Aan La Redondiella klim je over een heuvel en zie je in de verte de refuge Vegarredonda staan. Het duurt nog wel even voordat je de refuge bereikt, je zal er ontvangen worden door een vriendelijke gastvrouw en door de paarden die jouw pintje helemaal naar boven hebben gebracht. Voor de liefhebbers: Van de refuge kan je nog verder stijgen naar de Mirador De Ordiales. Je dient dan in totaal 6 extra kilometers te wandelen en te klimmen naar een hoogte van 1750 meter. Je keert via hetzelfde pad terug naar het vertrekpunt.

Refugio Vegarredonda

Je kan naar het vertrekpunt rijden als je voor 8u30 in Covadonga voorbij de slagboom bent zoniet moet je in Covadonga de Shuttlebus nemen.

Kaart & Poi's.