Selecteer de taal

De kliffen van Pimiango

  • Wandelroute van: TrailExplorer

Kliffen van Pimiango

Deze prachtige wandeling heeft naast mooie uitzichten op zee en op de Picos de Europa ook andere hoogtepunten in petto. De ruïnes van het klooster Santa Maria de Tina en de hermitage van San Emeterio zijn er enkele van. Maar het avontuur begint pas echt als je naar de kliffen gaat langs geitenpaden waar je prachtige uitzichten hebt maar ook door erosie geteisterde rotsen aan de Cala El Regolgueru.

Afstand: 10 km.

Tijd: 3u00.

Graad: Gemiddeld.

Type: Rondwandeling.

Gps Track: Ja.

Routebeschrijving: Nee.

Rolwagen: Niet geschikt.

Hond: Aangelijnd toegelaten.

Totale stijging: 298 meter.

Aard: Verhard en onverhard.

Markering: Geen.

Wandelschoenen aanbevolen.

Advertentie.

Cala El Regolgueru.

Van het vertrekpunt wandel je in de richting van het uitzichtpunt Mirador Del Pico Del Cañón. Hier heb je een mooi uitzicht op de Deva rivier en de Picos de Europa. Je keert via hetzelfde pad terug om nadien een stuk van de GR E9 te volgen. Je passeert een mooi uitzichtpunt met picknickbank. Je begint nu aan een stevige afdaling op een betonpad. Je gaat door een loofbos waar eucalyptus de hoofdrol speelt en komt aan de ruïnes van het klooster van Santa Maria de Tina. Je gaat verder tot aan de Hermitage van Emeterio. Juist voorbij de Hermitage kom je aan trappen die je steil naar beneden leiden naar de grot van Pindal brengen. De grot is enkel geopend van woensdag tot zondag van 10u00 tot 17u00, telefonische reservering noodzakelijk. Van de grot wandel je een klein stukje door bos om uit te komen op een verharde weg. Hier ga je linksaf en volgt de weg tot aan de eerste onverharde weg die je op je rechterzijde tegenkomt. Neem de onverharde weg en je gaat naast een waterplas om uit te komen op weilanden waar een ruïne van een boerderij staat. Hier volg je verder het graspad dat je naar de kliffen brengt. Eens je de weide verlaat volg je geitenpaden tot aan de rand van de kliffen aan de Cala El Regolgueru. Hier moet je wel opletten voor de gaspeldoorn. Keer via hetzelfde pad terug tot aan WP1 op de kaart. Hier sla je rechtsaf en volgt de Rd-1, die steil klimt, tot aan het uitzichtpunt Mirador del Picu. Van de Mirador volg je een voetpad naast de Rd-1 tot je weer in het dorp uitkomt.

Kliffen van Pimiango

Voor een bezoek aan de grot van Pindal moet je voorafgaand telefonisch reserveren op het nummer 0034 608 175 284. Bezoek kan van woensdag tot zondag van 10u tot 17u.

Kaart & Poi's.