Selecteer de taal

Refugio Vega de Ario

Deze wandeling, in het westelijk deel van de Picos de Europa, brengt je langs het meer van Ecrina over een stenig pad naar de refugio Vega de Ario. Onderweg heb je mooie vergezichten en ga je langs typische herdershuisjes die nog steeds in gebruik zijn. Op de Collado El Jito heb je een prachtig uitzicht op het massief van Urielles en er staat een oriëntatietafel met aanduiding van alle omliggende toppen.

Torcasierra

Deze bergwandeling is ideaal voor mensen die willen kennismaken met het hooggebergte. Van de invernales de Cabao gaat de route over een brede onverharde weg in de richting van Arroyo De La Canero. Verder wandel je over goed begaanbare bergpaden naar de Collado De Pandébano op een hoogte van 1281 meter. Na de refugio De La Terenosa begin je aan de klim naar Torcasierra. Aan Torcasierra heb je een uniek zicht op de Picu Urriellu (2518 meter).

Valle Del Lagos

Dit is een ideale wandeling om kennis te maken met het natuurpark Somiedo. In dit park leeft één van de grootste populaties bruine beren in Europa maar die zal je op deze route niet tegenkomen. Door de prachtige Valle Del Lagos wandel je naar het grootste gletsjermeer van Asturias, Lago Del Valle op een hoogte van 1580 meter. Onderweg zullen de Teitos, typische stenen herdershutten met een rieten dak, zeker opvallen.

Bufones de Pria

Deze wandeling langs de mooie ruwe kust van de Costa Verde heeft een verrassing in petto als je met vloed de route volgt. Plotseling hoor je een luide trillende diepe zucht van een aardmonster en even later spuit het zeewater meters de hoogte in, de Bufones de Pria.

Verbeeck Roger — Heel mooie wandeling! Jammer genoeg was het bij ons pas heel laat vloed, en was de oceaan erg rustig zodat we de buffones niet bezig zagen. Aan het begin van de wandeling zijn de parkeerplaatsen heel beperkt. Een aanwijzingsbord verwijst naar een grotere (gratis) parking ongeveer 250 meter verder....
Refugio Vegarredonda

Deze wandeling gaat langs het meer van Enol over de gelijknamige hoogvlakte. Eens je de Rio Pomperi over bent begint het echte werk. Je gaat langs een stenig pad naar een rotsblok La Piedrone genaamd waarrond typische herdershuisjes staan. Je klimt nu hoog boven de vallei, met onderweg prachtige vergezichten, in de richting van de refuge Vegarredonda op een hoogte van 1460 meter. De refuge ligt op de route naar de Mirador De Ordiales. Bij de terugweg kan je bij helder weer zelfs de zee zien.

De kliffen van Pimiango

Deze prachtige wandeling heeft naast mooie uitzichten op zee en op de Picos de Europa ook andere hoogtepunten in petto. De ruïnes van het klooster Santa Maria de Tina en de hermitage van San Emeterio zijn er enkele van. Maar het avontuur begint pas echt als je naar de kliffen gaat langs geitenpaden waar je prachtige uitzichten hebt maar ook door erosie geteisterde rotsen aan de Cala El Regolgueru.

Verbeeck Roger — Schitterende gevarieerde wandeling al zijn sommige uitzichtpunten momenteel overwoekerd zoals bijvoorbeeld aan de rustbank met mooi aangelegd tuintje. De grot was jammer genoeg gesloten. Wij gingen tot op de kliffen en genoten van de erg mooie uitzichten. We keerden hier wel terug tot op de asfa......
Cares kloof

De wandeling door de Garganta del Cares, letterlijk de keel van de Cares, is waarschijnlijk de meest bewandelde route in de regio. Terecht want dit is een unieke kloof waar op sommige plaatsen de Cares rivier 800 meter dieper stroomt. Het Carespad werd in 1946 aangelegd om het Hydrokanaal, dat tussen 1916 en 1921 werd aangelegd, te onderhouden. Nu kunnen wandelaars van dit huzarenstukje genieten.