Selecteer de taal

Circuit des Bornes Papales

  • Wandelroute van: Stami

Bornes Papales

Zeer mooie wandeling door de Enclave van de Paus. Deze enclave werd in de 14de en 15de eeuw afgebakend met grenspalen en deze wandeling brengt je voorbij vijf van hen. Tijdens de wandeling kan je genieten van wijngaarden, lavendelvelden en truffelgaarden met prachtige vergezichten, onder meer op de Mont Ventoux, les Dentelles de Montmirail en La Lance.

Afstand: 9 km.

Tijd: 2u30.

Graad: Licht.

Type: Rondwandeling.

Gps Track: Ja.

Routebeschrijving: Nee.

Rolwagen: Niet geschikt.

Hond: Aangelijnd toegelaten.

Totale stijging: 233 meter.

Aard: Verhard en onverhard.

Markering: Wegwijzers en rode strepen.

Wandelschoenen aanbevolen.

Advertentie.

Langs pauselijke grenspalen.

De brede onverharde weg gaat meteen omhoog door prachtige wijngaarden. Het uitzicht opent zich boven La Lance, Valréas en de omliggende dorpen. Verlaat de weg (rood gemarkeerd) en ga naar rechts door een bos. Kruis een kleine vallei, de markeringen zijn onduidelijk, je moet over de loopbrug gaan, het pad gaat omhoog door vegetatie en wijnstokken. Al snel kom je bij de top van de heuvel met een prachtig uitzicht op de Mont Ventoux en Les Dentelles de Montmirail. De route gaat oostwaarts, door wijngaarden, truffelboomgaarden en lavendelvelden. Onderweg kom je de vijf, duidelijk aangegeven, pauselijke grensstenen tegen. De brede vlakke weg draait naar het noordoosten en je bereikt opnieuw een kruispunt. Sla linksaf naar beneden en blijf er ongeveer 2 km op tot je bij je de parkeerplaats bij de Gué bereikt.

Bornes Papales

Markering met rode strepen is bijna onzichtbaar.

Kaart & Poi's.

POI 1 - Pauselijke grenspalen.

De grensstenen werden gebruikt om de grenzen van de Enclave des Papes te markeren. Ze werden in drie periodes geplaatst: in 1324, 1414 en 1457. Vandaag zijn er in totaal nog tweeëntwintig overgebleven. De stenen zijn 30 cm dik, 40 cm breed en 150 cm hoog. Zij zijn versierd met houtsnijwerk van een of meer wapenschilden dewelke meestal afkomstig waren van de Comtat Venaissin het territorium van de pausen.

Geen extra informatie.