Selecteer de taal

Canyon d'Ocre

In de omgeving van de Mont Ventoux zijn veel overblijfselen van oude groeven waar oker werd geëxploiteerd. Deze wandeling is minder gekend bij toeristen maar is wel een echte topper. Je komt niet enkel langs enkele okergrotten en oude okergroeven uit 1885 maar je hebt ook prachtige uitzichten op de Mont Ventoux en de weidse omgeving.

Tags:
Le Colorado Provençal de Rustrel

Het zeer kleine dorpje Rustrel ligt tegen het Plateau d'Albion in het Parc Naturel Régional du Luberon. Deze korte wandeling gaat door de befaamde oude okergroeven en -mijnen. Het is genieten van het prachtige kleurenpallet met ontelbare schakeringen van oranje, vlammend rood, geel en paars, vandaar ook de naam Colorado Provençal de Rustrel. De okeraarde is het resultaat van zandafzettingen, ontstaan door het terugtrekken van de zee, miljoenen jaren geleden.

Tags: ,
Circuit des Bornes Papales

Zeer mooie wandeling door de Enclave van de Paus. Deze enclave werd in de 14de en 15de eeuw afgebakend met grenspalen en deze wandeling brengt je voorbij vijf van hen. Tijdens de wandeling kan je genieten van wijngaarden, lavendelvelden en truffelgaarden met prachtige vergezichten, onder meer op de Mont Ventoux, les Dentelles de Montmirail en La Lance.

Tags: