Selecteer de taal

Le Mont Barral

  • Wandelroute van: Stami

Mont Barral

Deze wandeling gaat naar de top van de Mont Barral die met zijn 1903 meter een fantastisch uitkijkpunt is om het Dévoluy massief met de Grand Ferrand en de Aiguilles de Lus op de voorgrond te bewonderen.

Afstand: 6 km.

Tijd: 2u30.

Graad: Gemiddeld.

Type: Rondwandeling.

Gps Track: Ja.

Routebeschrijving: Ja.

Rolwagen: Niet geschikt.

Hond: Van mei tot oktober honden niet toegelaten.

Totale stijging: 504 meter.

Aard: 100% onverhard.

Markering: Geel-Groen en GR93.

Wandelschoenen aanbevolen.

Advertentie.

Crête de Jiboui.

Vanop de parking wandel je eerst over de tunnel die de grens vormt tussen de departementen Isère en Drôme. Na de kruising aan Pré Rond wordt het pad smaller en stijg je gestaag over de kam naar de top van de Mont Barral. Daar is het puur genieten van de mooie uitzichten. Daarna wandel je over de Crête de Jiboui waar je kan genieten van de mooie alpenweiden. Je volgt een stukje de GR93 om daarna terug te keren naar het vertrekpunt.

Mont Barral

Download PDF voor routebeschrijving.

Van mei tot oktober kan je in dit gebied kuddes tegenkomen die bewaakt worden door grote witte berghonden 'Patou' genaamd. Wandel nooit dwars door een kudde maar steeds met een flinke bocht er omheen. Deze berghonden zijn oorspronkelijk afkomstig uit de Pyreneeën en worden terug gebruikt om kuddes te beschermen. Blijf kalm als de hond u komt identificeren, niet aaien en maak geen bruuske bewegingen.

Kaart & Poi's.

POI 1 - Mont Barral.

Vanaf de top van de Mont Barral heb je een 360 ° panorama. In het noorden kan je de Mont Aiguille en de Grand Veymont zien, in het zuidwesten kijk je op de Diois en in het zuidoosten ligt de Dévoluy keten waarbij de prachtige keten Aiguilles de Lus, met zijn belangrijkste top de Grand Ferrand (2758 m), meteen opvalt.

Geen extra informatie.