Selecteer de taal

Bois de Païolive

  • Wandelroute van: TrailExplorer

Bois de Païolive

Deze wandelroute laat je kennismaken met de grillige vormen van het door erosie geteisterde Bois de Païolive. Het massief de Païolive werd in het Jura tijdperk gevormd en nu 150 miljoen jaar later is dit bos één van de trekpleisters van de Ardèche!

Afstand: 6 km.

Tijd: 1u30.

Graad: Licht.

Type: Rondwandeling.

Gps Track: Ja.

Routebeschrijving: Ja.

Rolwagen: Niet geschikt.

Hond: Aangelijnd toegelaten.

Totale stijging: 197 meter.

Aard: 98% onverhard.

Markering: GR4 en Blauw-Geel.

Wandelschoenen aanbevolen.

Gorges du Chassezac.

In het oosten van Les Vans heeft de loop van de Chassezac zich diep in het kalksteen plateau gegraven en werden bizarre rotsformaties gevormd door erosie. De kalksteen is zo uitgehold of gevormd door wind en regen dat alleen vreemde rotsformaties overbleven. Deze rotsformaties bestaan uit dolomiet en hebben het Bois de Païolive zijn grillige vormen gegeven. In de omgeving werden olijfbomen gekweekt maar die konden niet overleven in deze habitat wegens verschillende periodes van vorst. Daarna heeft het typische kreupelhout zich ontwikkeld: steeneiken, jeneverbes en buxus, maar ook kruiden zoals tijm en rozemarijn. Deze wandeling loopt door dit buitengewoon landschap met onderweg uitzichtpunten waar je mooie vergezichten hebt op de Gorges du Chassezac. De wandeling heeft geen groot hoogteverschil maar het terrein is wel ruw.

Bois de Païolive

Download PDF voor routebeschrijving.

Blijf op de paden want in deze doolhof ben je de weg vlug kwijt.

Mensen met hoogtevrees kiezen best voor de alternatieve route!

Kaart & Poi's.

POI 1 - Ermitage Saint-Eugène.

Deze hermitage ligt op een plek genaamd Chassagnes aan de rand van het bos van Païolive en is gebouwd op de klif met uitzicht op de rivier de Chassezac. Elementen van de primitieve kapel dateren uit de Middeleeuwen. Hoewel het in particulier bezit is, wordt het onder de Revolutie verkocht als een nationaal bezit en dient het als een schuur. De hermitage werd in 1956 gerestaureerd door een Dominicaanse archeoloog, maar het duurde tot 1994 voordat ze terug bewoond werd door een monnik van Cîteaux. In de kapel van de hermitage zijn er enkele zeer mooie reproducties van Byzantijnse fresco's. De Hermitage is privé-eigendom, je kan ze bezoeken op afspraak.

Ermitage Saint-Eugène.
www.ardeche.com