Selecteer de taal

Cirque de Gens

  • Wandelroute van: TrailExplorer

Cirque de Gens

Miljoenen jaren baant de Ardèche zich een weg door de kalkstenen plateaus om de zogenaamde cirques te vormen. De Cirque de Gens is een van de meest spectaculaire! Deze wandeling neemt u mee naar het hart van deze prachtige natuurlijke site!

Afstand: 8 km.

Tijd: 3u00.

Graad: Gemiddeld.

Type: Rondwandeling.

Gps Track: Ja.

Routebeschrijving: Ja.

Rolwagen: Niet geschikt.

Hond: Aangelijnd toegelaten.

Totale stijging: 169 meter.

Aard: Verhard en onverhard.

Markering: Wit-Geel.

Wandelschoenen aanbevolen.

Advertentie.

Uitzicht op de Cirque de Gens.

Deze prachtige wandeling vertrekt in het dorpje Ruoms en leidt je via een oude spoorwegbedding naar een verlaten steengroeve. Daarna ga je door een eikenbos naar de verborgen grot 'Baume Grenas' om uiteindelijk uit te komen op de oever van de Ardèche. Je volgt de oever van de rivier tot aan de eerste meander van de bekende Cirque de Gens. Hier klim je weer om van een adembenemend uitzicht op de Cirque de Gens te genieten. Daarna kan je lekker verkoelen op één van de strandjes aan de rivier.

Cirque de Gens

Download PDF voor routebeschrijving.

Controleer de waterstanden want een gedeelte van de route gaat langs de oevers van de Ardèche.

Route niet aan te raden voor mensen met hoogtevrees!

Kaart & Poi's.

POI 1 - Oude steengroeve.

p een goed verdedigbare plek tussen de stromen van de Ardèche, Beaume en Chassezac bouwden monniken van de orde van Cluny een klooster. Rond dit klooster ontstond het stadje Ruoms (2000 inwoners). Om het stadje beter te kunnen verdedigen bouwde men er in de in de 12de eeuw een muur omheen. De toegangspoorten van de stad werden bewaakt vanuit zeven verdedigingstorens. Delen van deze muur en de torens staan nog altijd overeind. De muren en torens zijn gebouwd van kalksteen dat men in de omgeving delft. De kalksteengroeven van Ruoms zijn in heel Frankrijk en ver daarbuiten bekend om de hoge kwaliteit van het gesteente. Het vrijheidsbeeld in New York staat op een sokkel van kalksteen uit Ruoms!

Geen extra informatie.