Selecteer de taal

Gour De La Sompe

  • Wandelroute van: TrailExplorer

Gour De La Sompe

Deze prachtige wandeling gaat door een mooi gemengd bos met overwegend steeneiken over de kam tussen de valleien van de Sompe en de Ibie. Onderweg heb je een prachtig uitzichtpunt op de vallei van de Ibie. Door de vallei van de Sompe wandel je naar de Gour De La Sompe, een mooie dubbele waterval. Zelfs al stroomt er geen water naar beneden dan nog is de locatie een echte verborgen parel.

Afstand: 9 km.

Tijd: 2u30.

Graad: Gemiddeld.

Type: Rondwandeling.

Gps Track: Ja.

Routebeschrijving: Neen.

Rolwagen: Niet geschikt.

Hond: Aangelijnd toegelaten.

Totale stijging: 223 meter.

Aard: 95% onverhard.

Markering: Geen.

Wandelschoenen aanbevolen.

Advertentie.

Gour De La Sompe.

Je vertrekt vanop de parking over een onverharde weg in de richting van het gehucht Labeaume. Je daalt af naar de mooie vallei van de Sompe om nadien door een mooi gemengd bos te stijgen naar de kam van de vallei van de Ibie. Over onverharde wegen en bospaadjes wandel naar het uitzichtpunt. Hier heb je een prachtig uitzicht op de vallei van de Ibie en de omgeving. Door een smalle doorgang klim je weer naar de kam en gaat weer door bos naar de vallei van de Sompe. Je volgt de vallei tot je uitkomt boven de watervallen van La Sompe. De Gour De La Sompe is een dubbele waterval die uitkomt in een mooi keteldal. Je kan afdalen naar het onderste gedeelte van de waterval maar hou er rekening mee dat het pad zeer steil is. Vaak zal er geen water stromen en staat de waterval droog maar dan nog is deze locatie een verborgen pareltje. Van de waterval keer je via een verkeersluwe weg terug naar het vertrekpunt.

Gour De La Sompe

Schaduwrijke wandeling.

Kaart & Poi's.

POI 2 - Gour De La Sompe.

Een groot deel van het water van de Sompe stroomt ondergronds. Pas na hevige regenval of in de winter en de lente kunnen we water in zijn loop tussen de rotsen zien stromen. De Sompe vormt twee watervallen met een hoogte van een tiental meter. De vorming is waarschijnlijk te wijten aan de ineenstorting van het gewelf van een oude grot.

Geen extra informatie.