Selecteer de taal

De Palingbeek

  • Wandelroute van: Roger

Palingbeek

De wandeling gaat door het natuurgebied van de Palingbeek, langs het voormalige kanaal Ieper-Komen, door de Gasthuisbossen en langs oorlogsherinneringen als Mont Sorell, Hill 62, Maple Copse, Hill 60 en Spoilbank Cemetery.

Afstand: 16.5 km.

Tijd: 4u30.

Graad: Gemiddeld.

Type: Rondwandeling.

Gps Track: Ja.

Routebeschrijving: Ja.

Rolwagen: Niet geschikt.

Hond: Aangelijnd toegelaten.

Totale stijging: Vlak.

Aard: 50% onverhard.

Markering: Knooppunten.

Wandelschoenen aanbevolen.

Advertentie.

Langs de Ieperboog.

Rond Ieper strekt zich een heuvelrij uit, de zogenaamde Ieperboog. Om met boten die hoogte te overwinnen, werden tien sluizen gebouwd op het traject. Geen enkel schip is er ooit doorgevaren. Nu is het kanaal een groene oase. De Eerste Wereldoorlog herschiep de Westhoek tot het Belgische oorlogslandschap bij uitstek. Verspreid over de Westhoek vindt men honderden sites, monumenten en begraafplaatsen die voor verschillende nationaliteiten een grote historische en symbolische betekenis hebben. Deze wandeling is een verrassende combinatie van natuur en geschiedenis. Onderweg staan er interessante infoborden die je terug in de oorlogstijd van toen brengen. Ook het Astrolab Iris, de volkssterrenwacht, ligt langs de route. Vanop Hill 62 heb je bij helder weer een mooi uitzicht op Ieper.

Palingbeek

Download PDF voor te volgen knooppunten.

Kaart & Poi's.

POI 1 - Bezoekerscentrum De Palingbeek.

In het bezoekerscentrum neem je een duik in het rijke verleden van het provinciedomein. De voormalige hoeve werd verbouwd tot een bezoekerscentrum met aandacht voor aspecten van duurzaam bouwen. Wie het centrum bezoekt wordt uitgenodigd en gestimuleerd om de grote natuur-, landschappelijke en historische waarden van het domein en de ruime omgeving van De Ieperboog te ontdekken.

Bezoekerscentrum De Palingbeek.
www.west-vlaanderen.be

POI 2 - Hill 62.

Hill 62 is een heuvel in de omgeving van Ieper. ‘62’ wijst erop dat de heuvel 62 meter boven de zeespiegel ligt. Hill 62 of Höhe 62 kwam in 1916 in Duitse handen tot Canadese troepen de heuvel veroveren. De Canadezen leden tijdens deze verovering grote verliezen. Het monument op de top herdenkt de gesneuvelde Canadese soldaten. Vanop Hill 62 heb je een prachtig zicht op de torens van Ieper en merk je meteen het strategisch belang van een hoogte tijdens WO I.

Hill 62.
www.flandersfields.be.