Selecteer de taal

Croix Scaille

Deze boswandeling heeft enkele verrassingen in petto. Je gaat door de uitgestrekte bossen van Croix Scallie naar het gehucht Les Vieux-Moulins-de-Thilay, een belangrijke plaats voor het verzet in WO II. Midden in het bos kom je aan het laatste veengebied van de westelijke Ardennen, de Fagne De L’abîme. Over vlonderpaden kan je deze bijzondere plek ontdekken. Op het einde van de wandeling kan je nog de 45 meter hoge uitkijktoren Tour Du Millénaire beklimmen, het uitzicht is werkelijk fenomenaal.

Tags:
Fondry des Chiens

Het kalkgrasland rond de Roche Trouée en de Fondry des Chiens geeft de sites in het voorjaar en de zomer een bijna Provençaals tintje. Schapen en geiten die er grazen om het kalkgrasland te onderhouden, versterken de mediterrane indruk. Met haar kalksteenrotsen en haar zeldzame warmteminnende planten en dieren, heeft de streek een bijzonder biologisch en geologisch belang. Vanop de hoogtes en het westelijke uitzichtpunt hebt u een prachtig panorama van de omgeving.

Tags:
De kastelen van Vêves en Walzin

Deze wandeling gaat eerst naar het Kasteel van Walzin, dat hoog boven de rivier troont. De kalksteenrotsen langs de Lesse bieden een aangenaam contrast met de grijze leisteen van de Ardennen. Van het Kasteel van Walzin stijgt de route naar de rotsen van Chaleux, die zeer geliefd zijn bij bergbeklimmers, tot het oude dorp Furfooz en keert dan terug door de velden via het sprookjeskasteel van Vêves.

Tags:
Tussen Lesse en l'Homme

Deze gps-wandeling brengt je van het centrum van Han-sur-Lesse naar het bos van Noulaiti. Eens je uit het bos komt is het puur genieten van het typische landschap van de Calestienne, Les Tiennes genoemd. Dit zijn kleine heuvels op een vlak landschap. Daarna komt de mooie vallei van l’Homme aan bod. Je gaat via trappen naar het uitzichtpunt op de rots van Eprave en langs de grot van Eprave, die gesloten is voor het publiek. Het laatste gedeelte gaat door een open landschap terug in de richting van de Lesse en het vertrekpunt.

Tags:
La Roche à Saloru

Deze wandeling vertrekt in het pittoreske Laforêt en gaat tijdens de zomermaanden over de Pont de Claies, een brugje van houtvlechtwerk (claies) dat over de Semois wordt gelegd van juni tot september. Buiten deze periode wandel je rechtstreeks naar Vresse-sur-Semois. Door een gemengd bos en een meer open landschap wandel je naar La Croix. Hier daal je af naar Membre. In Membre steek je de Semois over en begin je aan de fikse klim naar de uitkijktoren aan La Roche à Saloru.

Tags:
Burcht en vallei

De afdaling van de Ferme de Montaigle naar de burcht van Montaigle door de vallei van de Flavion, loont de moeite. Langs de Flavion ontdekt u in de steile rotswanden verschillende grotten waar jagers-verzamelaars leefden in het steentijdperk. De burchtruïne en het museum van Montaigle mag u echt niet missen. Bovendien krijgt u op de burcht een schitterend uitzicht op het rivierlandschap en de omliggende rotsen. De terugweg naar Falaën voert u langs het gehucht Le Marteau in de vallei van de Molignée en de kale hoogtes van La Héronnière.

Tags:
Vresse in de vallei van de Semois

Een gemakkelijke en goed bewegwijzerde wandeling die vooral de loop van de Semois volgt en heel wat natuur- en cultuurlandschappen biedt. Vanuit het schilderachtige dorp Vresse voert het parcours u over de oude stenen brug, de Pont St.Lambert uit de 18e eeuw. Langs de Semois doorkruist het bossen en velden tot aan het panoramisch uitzichtpunt Naglémont op 340 m, het hoogste punt van de wandeling. Daar hebt u een breed uitzicht op de vallei van de Semois, met op de voorgrond twee dorpen, Alle en Mouzaive, en met uitgestrekte wouden als achtergrond.

Tags: