Selecteer de taal

Hoog boven de Ourthe

La Roche-en-Ardenne

Het stadje La Roche-en-Ardenne ligt schilderachtig aan de oever van de Ourthe, die in de vallei, tussen de heuvels, twee grote meanders vormt. De burcht die zijn schaduw werpt op het stadje, was al bewoond in het steentijdperk. De site werd later een oppidum, zag een Romeins fort ontstaan en werd uiteindelijk een feodale burcht. Vanwege de ideale ligging biedt La Roche tal van mogelijkheden voor wandelaars, fietsers en kajakvaarders. Het parcours volgt de bewegwijzering nr. 6 tot in Maboge en Borzée om dan terug te keren naar La Roche. Onderweg krijgt men mooie uitzichten op de burchtruïne en de vallei van de Ourthe.

Afstand: 13 km.

Tijd: 4u30.

Graad: Gemiddeld.

Type: Rondwandeling.

Gps Track: Ja.

Routebeschrijving: Ja.

Rolwagen: Niet geschikt.

Hond: Aangelijnd toegelaten.

Totale stijging: 400 meter.

Aard: Verhard en onverhard.

Markering: Rode ruit 6.

Wandelschoenen aanbevolen.

Advertentie.

Vallei van de Ourthe.

De wandeling gaat via het hoogplateau in de richting van Maboge. Daarna volg je een deel van het Eisleck-Trail naar de rand van Borzée waar een kapel staat. Vervolgens kom je aan het uitzichtpunt Gisant de Cohan en later krijg je een prachtig zicht op het stadspark en de burcht van La Roche.

La Roche-en-Ardenne

Download PDF voor routebeschrijving.

Kaart & Poi's.

POI 1 - Ruïnes kasteel van La Roche-en-Ardenne.

Dit 9e-eeuwse kasteel dat uittorent boven de stad en de Ourthe, in de volle natuur, maakt van La Roche echt De parel van de Ardennen'. Tijdens je bezoek word je ondergedompeld in de middeleeuwen. In het spoor van heren en ridders. Dit gebied, dat rust op een rotspunt van de Deister, bevatte achtereenvolgens een neolithisch onderkomen, een Romeins oppidum en een huis van de Frankische koningen. Ondanks de vele veranderingen die het kasteel vervolgens onderging (door opgravingen zijn nieuwe zalen en overblijfselen uit de 15e eeuw blootgelegd) hebben de huidige ruïnes met hun torens, schietgaten en kerkers, duidelijke sporen bewaard aan de feodale tijd.

Maison du Tourisme La Roche-en-Ardenne.
www.coeurdelardenne.be.