Selecteer de taal

In de Feeënvallei

Achouffe

Het eerste deel van de wandeling begint vredig en verbindt de mooie Feeënvallei met de romantische en ongerepte vallei van de Martin-Moulin. De terugweg volgt een bochtig pad bezaaid met wortels en stenen. Hier en daar moet men steunen op naakte rotsen en beekjes oversteken van de ene steen naar de andere. Op een bepaalde plaats ziet u een oude beverdam. En ook otters zijn te vinden in deze vallei. In het tweede deel verlaat u de vallei en gaat u de hoogte in, waar u een mooi uitzicht krijgt op Achouffe. Een beetje later wordt het parcours ruw en avontuurlijk. Een paadje leidt naar twee uitzichtpunten om nadien af te dalen naar de dieptes van de vallei van de Martin-Moulin, waar u begint aan de terugweg. Kers op de taart: een bezoek aan de brouwerij van Achouffe.

Afstand: 9 km.

Tijd: 4u00.

Graad: Gemiddeld.

Type: Rondwandeling.

Gps Track: Ja.

Routebeschrijving: Ja.

Rolwagen: Niet geschikt.

Hond: Aangelijnd toegelaten.

Totale stijging: 251 meter.

Aard: Verhard en onverhard.

Markering: Blauw - witte rechthoek en blauwe rechthoek T.

Wandelschoenen aanbevolen.

Advertentie.

Vallei van de Martin-Moulin.

De wandeling is opgedeeld in twee lussen. Indien gewenst kan je de route inkorten door enkel de eerste lus van 6 km te doen.

Achouffe

Download PDF voor routebeschrijving.

 Het informatiebord van de brasserie geeft informatie over de jacht
of contacteer de gemeente Houffalize op het nummer +32 (0)61 28 81 16.

Kaart & Poi's.

POI 1 - Achouffe.

Bij mooi weer gaat niets boven een wandeling in het schilderachtige Houffalize. De oude kerk uit de 13e eeuw en de graven van enkele edellieden zijn een bezoekje waard. In Houffalize stonden ooit drie kastelen. Het meest recente, uit de 17e eeuw, werd door een bombardement tijdens de slag om de Ardennen verwoest. In de Sint-Catharinakerk ligt een goed bewaard gebleven gisant gebeeldhouwd van zwarte kalksteen voor de dertiende-eeuwse graaf Diederik II van Houffalize. De kerk is het enige restant van een voormalig klooster. Tijdens de slag om de Ardennen werd het stadje fel belaagd waarbij het verscheidene bombardementen van de geallieerden onderging. Een stille getuige van de strijd is het Tankmonument van de Panzerkampfwagen V Panther, nummer 111 van de 116e Panzerdivisie, op de Place Roi Albert. Hij werd in 1948 uit de Ourthe gehaald, onder de brug te Houffalize.

Maison du Tourisme La Roche-en-Ardenne.
www.coeurdelardenne.be.